Maltepe’de Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir sergi açıldı. Sergide Arnavutluk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kosova Cumhuriyeti, Karadağ’dan on sanatçı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile bir araya gelerek çalışmalarını tanıttı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sergiye CHP’nin DP kontenjanından İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olan Cemal Enginyurt da katıldı. Albana Shoshi, Edin Kapllani, Allmedin Suka, Eshref Qahili, Veli Blakçori, Adnand Deda, Bertrand Shijaku, Huzi Hoxha, Dzeko Hodzic ve Brikena Berdaj, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecine, değerlerine ve kazanımlarına çizimlerinde yer verdi.

‘SANATIN DİLİ KALBİN SESİDİR’

Sanatçı Brikena Berdaj, Maltepe Belediyesi’nin çok başarılı bir organizasyona imza attığını ifade ederek “Bütün eserlerin sergileneceği zaman bizim için en güzel zaman olacak. İlk Türkçe romanı yazan Şemsettin Sami’yi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü resmettim. Her iki isim Türkiye ve Arnavut tarihi için güzel ve büyük işler başardı. Bu iki ismi resmettiğim için mutluyum ve gururluyum. Bize bu olanağı sunan Sayın Ali Kılıç’a ve Maltepe Belediyesi’ne teşekkür ederim. Sanatın dili kalbin sesidir.” dedi.

ÖZLEM TÜRECİ RESMEDİLDİ

Adnand Deda ise Atatürk’ün sadece Türkiye için değil bütün dünya için çok önemli bir devlet adamı olduğuna dikkat çekerek “İlk korona virüs aşısını geliştiren Prof. Dr. Özlem Türeci de bizim için çok önemli bir değerdir. Yaşadığımız zor dönemlerde, pandemide yaptığı çalışmalarla insanlığa yaptığı büyük katkıya şükranlarımı sunmak için, Türkiye’nin bu önemli değerini resimledim. Eserimi çok hızlı şekilde tamamladım. Türeci de çok hızı şekilde aşıyı geliştirdi.”  diye konuştu. Sanatçılara katılım sertifikalarının ve el yapımı tabakların hediye edilmesinin ardından program sona erdi. Eserler 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar Maltepe’de ve İstanbul’un değişik yerlerinde, Azerbaycan’ın geçtiğimiz yıl kültür başkenti ilan edilen Şuşa kentinde sergilenecek. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Editör: Anıl Kılıçlı