Yaptığımız yayınlarda basın ilkeleri doğrultusunda ekonomi ve ülkemizi etkileyen afetler gibi konuları gündemde tutmaya çalışıyoruz ve yetkilileri önlem alma konusunda uyarmaya çaba gösteriyoruz.

OPERATÖRLER BİR KEZ DAHA SINIFTA KALMIŞTI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremler sonrasında ayrım yapmaksızın tüm operatörler bir kez daha sınıfta kalmış, günler boyunca insanlar yakınlarından veya bölgedeki hiçbir sıradan vatandaştan haber alamamıştı.

İSTANBUL’DA DAHA DURUM DAHA KÖTÜ OLABİLİR

Dünyanın sayılı metropollerinden olan ve Türkiye’nin nüfus ve ekonomik anlamda en önemli şehri olan İstanbul’da ise durum daha vahim görünüyor.

Özellikle binaların sıkışık nizamda olduğu birçok ilçede yapı stoğunun da eskidiğini göz önünde bulundurursak, iletişimi sağlayan baz istasyonlarının yaşlı binaların üstünde olduğu görülüyor.

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

AFET OLMADAN BİLE ÇEKİM SORUNU VAR

İstanbul’da birçok noktada, yine özellikle sıkışık nizam olan şehir içlerinde çoğu operatörün çekim sorunu var. Hat veya internet üzerinde vatandaşların sık sık şikayet ettiği çekim sorunları afet olmadan da hayatımızın içinde.

“BAZ İSTASYONLARI SAĞLAMA ALINMALI”

Gazetemizce takip edilen İş Birliği ve Proje Platformu’nun düzenlediği deprem temalı toplantıda konuşan Dr. Suat Sarı, baz istasyonlarıyla ilgili tehlikeye dikkat çekerek, “İstasyonların özellikle eski binaların üzerinden alınması gerekiyor. İstasyonlar denizlerde yüzer şekilde platformlara, şehir içindeki yeni ve sağlam binalara, büyük resmi kamu binalarına ve İstanbul’da büyük bir hizmet sunan Metrobüs yoluna kurulabilir. Bu saydığım yerler depremde en az hasar görecek noktalardır. Buralara taşınacak baz istasyonlarına büyük oranda bir şey olmayacak ve deprem ile deprem sonrasında iletişim kesintisiz sürecektir.” dedi. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı