Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler Suriye'yi de vurmuştu. Resmi sayılara göre 5 bin 801 kişi öldü, binlerce kişi ise yaralandı. Depremin vurduğu Suriye'de kolera salgınının da başladığı bildirilirken, Türkiye sınırı için ek önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

ON BİNLERCE VAKA!

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, iç savaşın sürdüğü ülkede bir de depremin etkisi sonucu hijyen ve sağlıklı suya erişimin zorluğu nedeniyle kolera vakaları görülmeye başlandığını kaydetti. Dr. Menteş, Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı kuruluşların yayınladığı verilere göre Suriye'nin kuzeybatı bölgelerinde, 71 bin 463 kümülatif şüpheli vaka olduğunu, kolera nedeniyle 23 kişinin ise yaşamını yitirdiğini bildirdi.

"SINIRDA SIKI ÖNLEMLER ALINMALIDIR"

Suriye sınırında giriş-çıkışların sıkı denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Selahattin Menteş, "Türkiye'de deprem bölgesinde önlemler tabi ki alınıyor ancak sınır geçişleri ve göç konusunda da sıkı önlemler alınmalıdır. Bunların önlemleri orada barınma, beslenme, sağlıklı su ve hijyen sorunlarının bir an önce giderilmesidir. Oradaki tıbbi hizmetlere erişim de kolay bir şekilde sağlanmalıdır. Kanalizasyonun mutlaka düzenli ve ideal olması şarttır." dedi.
 

Editör: Anıl Kılıçlı