Nevşin Mengü’nün programına katılan DEVA Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Yeneroğlu, Ergenekon ve Balyoz girişimi ile ilgili flaş açıklamalarda bulunmuştu. 'Ergenekon ve Balyoz'un bir bütün olarak tamamen içi boş, alakasız, darbe girişimi olmadığı tamamen iktidarın organize ettiği tiyatral bir yaklaşım biçimi olduğu benim kabul etmem mümkün değil.’ diyen Yeneroğlu’na birçok siyasi isimlerden tepkiler gelmişti.

YENEROĞLU: “CİDDİYE ALACAĞIM İNSANLAR DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Ergenekon davasından hapis yatan, AK Parti milletvekili Mehmet Ali Çelebi Yeneroğlu’nun söylemlerine tepki göstermişti. DEVA Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği basın buluşmasında Yeneroğlu, tepkilere cevap verdi.

Yeneroğlu, İnce, Özdağ ve Çelebi için ‘Başkalarının ortaya koyduğu nesnel olmayan tartışma nedeniyle devamını getirmedim. O yüzden çok fazla ciddiye alacağım insanlar değil. Ümit Özdağ benim gözümde faşist bir insandır.’ dedi.

MUHALEFETTE DE GENİŞ AKIMLAR VAR”

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

‘Ergenekon kumpastır, Yeneroğlu çıkıp bağırmıyorsa vatan hainidir’ gibi yanlış bilgiler olduğuna değinen Yeneroğlu, “Balyoz ve Ergenekon davasını demokratik bir çerçeveye oturtamayız. İdeolojik olarak bir zihin dünyası belirlemişler çıkamıyorlar. Demokratik hukuk devleti ile sorunu olan sadece Erdoğan değil, muhalefette de geniş akımlar var. Biz otoriter devlet anlayışına karşıyız. Davada adı geçen insanların bir bölümünün amacı da otoriter devlet değil, devleti ‘neden dinciler yönetiyor’ yaklaşımıdır.” İfadelerini kullandı.