Türk edebiyatının marka isimlerinden Atilla İlhan, doğum günü olan 15 Haziran’da Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Attila İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı’nın organize ettiği panelle hafızalardaki yeri tazelendi.

DUYGULANDIRAN VTR’LER GÖSTERİLDİ

Attila İlhan’ın dolu dolu yaşamına ilişkin kendi konuşmalarından da kesitlerin bulunduğu VTR’ler katılımcılara gösterildi. VTR’lerde İlhan’ın sanata bakış açısı ve Türkiye’nin yakın gelecekteki siyasi durumuna ilişkin yaptığı isabetli öngörüler programa katılan davetlilerden büyük alkış aldı.

YETİŞTİRDİĞİ SANATÇILAR ONU ANLATTI

Prof. Dr. Yakup Çelik moderatörlüğünde yapılan panelde yazarlar Ayşe Kilimci ve İnci Aral, Attila İlhan’ı yakından tanıyan sanatçılar olarak büyük sanatçının bilinmeyen yönlerini paylaştılar. Topluma mâl olmuş Kilimci ile Aral, İlhan’ın kişisel gelişimlerinde yarattığı kilometre taşlarını anlattılar.

KİLİMCİ: BENİMLE ÖZEL OLARAK İLGİLENDİ

Yazar Ayşe Kilimci, Attila İlhan’ın kendisiyle özel olarak ilgilendiğini söyleyerek, “Ben şair olmak istiyordum ancak Attila İlhan sende şair kumaşı yok ancak büyük bir yazar olacağına inanıyorum dedi ve benim gelişimimde büyük bir rol oynadı.” dedi.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Kilimci, İlhan’ın eğitim cezası alarak İzmir Atatürk Lisesi’nden alındığını da hatırlatarak, “İsterdim ki İlhan ölmeden önce sembolik de olsa İzmir Atatürk Lisesi onun için bir mezuniyet tertiplesin, bunu orada yaptığım konuşmada da söyledim ve herkes de alkışladı ama sadece lafta kaldı.” şeklinde bir sitemde de bulundu.

ARAL: TÜRKİYE’DE EDEBİYAT ÖLÜ BİR HALDEDİR

Kitaplarıyla tanınan Türkiye’nin önemli yazarlarından İnci Aral da Attila İlhan’ı yakından tanıyan bir edebiyatçı olarak Attila İlhan ile yaşadıklarını anlattı ve kendisi de bir roman yazarı olması nedeniyle İlhan’ın eserlerinden bahsetti.

Aral, dünya edebiyatında özellikle İngilizleri beğenip takip ettiğini ifade ederek, “Türkiye’de genç yazarlarımız var ancak birkaç tanesi dışında bana gelen kitapların neredeyse tamamında ilk 10 sayfayı zar zor okuyabiliyorum. Üzülerek söylüyorum Türkiye’de edebiyat ölü bir halde. Edebiyatımız Attila İlhan’ların olduğu kaliteden çok uzakta.” dedi.

SAKMAN’DAN MUHTEŞEM KONSER

Panelin ardından sahne alan Vedat Sakman, Attila İlhan’ın şiirlerinden yapılan muhteşem şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı