31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için siyasilerin saha çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Engin Doğru, Esenyurt Kupa Cafe Restoran’da basın mensuplarıyla bir kahvaltı organizasyonu düzenledi, Doğru; aday olması ve seçilmesi halinde yapacağı projeler hakkında konuştu. Esenyurt’un sorunlarını anlatan Doğru, bu sorunları nasıl çözeceğine ilişkin önemli açıklamalara imza attı.

DOĞRU: BASIN, YÖNETİM ANLAYIŞIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARDAN BİRİ

Medyanın bir yönetim modelindeki yeriyle ilgili görüşlerini açıklayan CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Engin Doğru, “Birlikte başaracağız sadece bir slogan değil, hakikaten başarılar birlikte sağlanır. Ortak bir aklın başarısız olma ihtimali yok. Yönetim paydaşları arasında basın mensuplarının çok önemli bir yeri olacak. Birçoğunuzla yıllardır tanışıyoruz. Ortak paydalarımız var, Esenyurt’un dertlerini paylaştık. Ben burada yerel basınla mutlaka ortak çalışma aklı oluşturacağız. Aynı zamanda çalışma ortamı sağlayacağız. Mutlaka siz Esenyurt Belediyesi’ne gelip kahvenizi, çayınızı içip burada birlikte çalışma yapacağımız bir ortam oluşturacağız. Önce bir dernek düşündük ama herkesin derneğe üyeliğe sıcak bakmadığını gördük. O yüzden samimi bir çalışma yürüteceğimiz bir ortam yaratma fikrinde mutabık kaldık.

Bizim bu ülke ortamında birbirimize destek olmamız gerekiyor. Biliyorsunuz birçok gazeteci arkadaşımız kalemi yüzünden cezaevinde. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla gidersek yarın o yılan hepimizi sokar. Birbirimize sahip çıkmalıyız arkadaşlar.” diye konuştu.

“ANADOLU İTTİFAKI KURACAĞIZ”

Somut projelerinden bahseden Doğru, “Meclis üyeleriyle başlayıp, yönetimde etkili olacak tüm paydaşlarımızla ortak bir fikir üreteceğiz. Siz tüm fikirleri sentezleyip ortak bir karar alırsanız bu yapacağınız icraat kesinlikle halka yansıyacaktır.

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Mevcut belediye başkanımız başarısız değil tabi ki başarılı işlere imza attı ancak biz bunu daha ileriye taşımak için adayız. Daha kapsayıcı olma konusunda, özellikle bunun altını çiziyorum, yönetimin daha kapsayıcı olması gerekiyor.

Biz iyi bir takım kurup, iyi bir kaptanlık yapacağız. Ayrıca Esenyurt’un hayrı için hükümetin kapısını da aşındıracağız. Özellikle bir hastane sorunumuz var. Gerekirse Sağlık Bakanlığı’nın kapısında yatarak bu hastane sorununa çözüm bulacağımızın sözünü veriyorum.” ifadelerine yer verdi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

ENGİN DOĞRU KİMDİR?

1974 Yılında Ardahan'da doğan Engin Doğru, Lise eğitimini Gole'de tamamladıktan sonra, 18 yaşından itibaren Esenyurt'ta yaşamaya başladı. İş hayatıyla genç yaşında tanışan Doğru, iki yıl içinde yöneticilik seviyesine yükseldi.

Türkiye'deki çeşitli firmalarda yöneticilik yapan Engin Doğru, Anadolu Üniversitesi Işletme bölümünde de profesyonel hayattaki pratik bilgisini akademik birikimle pekiştirme firsatı buldu.

2004 yılında edindiği tecrübe ve deneyimle kendi şirketini kuran Doğru, Bugün 200 kişiye istihdam sağlayan, gıda sektöründe lider şirketiyle uluslararası firmaların resmi distribütörlükleri sürdürmekte ve dünya standartlarında bir ticaret ve lojistik ağını yönetmekte.

2002 yılında CHP Gençlik Kollarında başladığı siyasi hayatı boyunca il delegeliği, kurultay delegeliği, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda iş insanları komisyonundaki çalışmaları gibi çeşitli kademelerde tecrübe edindi. 2014 yılında Esenyurt Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi olarak görev yaptı.

Engin Doğru genç yaşta başladığı ve uluslararası ticaret yapan bir iş insanına dönüştüğü yolculuğu boyunca edindiği liderlik ve organizasyon yeteneğini şehir yönetimine katmak üzere Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığına talip. Şehir yönetiminde, Esenyurt'un kalkınması ve istihdama katılması, kapsayıcı ve doğru bir yönetimle kimsenin dışlanmadığı bir yerel yönetim anlayışını hayata geçirmeyi amaçlıyor. Şehir sakinlerinin taleplerini duyan, sorunlara hızla çözüm üreten ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir bir kalkınma sağlayarak Esenyurt'un çok daha iyi yerlere gelmesini ve hak ettiği refahı üretmesini, Esenyurtluların çok daha huzurlu bir şehir hayatı kurmayı amaçlıyor.

İstanbul'a göçle birlikte zorluklarla geçen gençlik dönemlerinin hatırasını unutmayan Doğru, özellikle Esenyurt gençliğinin eğitim ve istihdama katılımını sağlamayı, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak sosyal faaliyetleri öncelikli olarak görüyor. Kadınlardan, çocuklara her bir gencin kendi başarı hikayesini yazmaları için olanak yaratacak fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor.

Engin Doğru evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Anıl Kılıçlı