31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler kapsamında saha çalışmalarına devam eden CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Engin Doğru, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla buluştu.

Engin Doğru, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kupa Kafe’de düzenlenen buluşmada yaptığı konuşmada önemli bir konuya değinerek, Ocak ayı itibariyle 57 gazetecinin tutuklu olduğunu, 280 gazetecinin de yargılandığını ifade etti. Doğru “Gazetecilerin özgür olmadığı yerde bayram olmaz!” dedi.

DOĞRU: YILMADAN DOĞRU HABERİN PEŞİNDE KOŞUYORSUNUZ

Etkinliğe, bölgede görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Buluşmada gazeteciliğin ve gazetecilerin önemine vurgu yapan CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Engin Doğru, “İçinde bulunduğunuz zorlu çalışma koşullarını çok iyi biliyorum, gözlemliyorum. Tüm baskı ve sansür girişimlerine karşın kamuoyunun haber alma hakkından ödün vermiyor, yılmadan gerçeğin ve doğru haberin peşinde koşuyorsunuz. Hepinize minnettarız, teşekkür ediyoruz” dedi.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

SOMALİ CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLU SERBEST GAZETECİLER TUTUKLU

Doğru Fatih’te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un 27 bin 300 lira karşılığında serbest kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi;

“Bu ülkede gazeteciler sadece haber yaptıkları için cezaevlerinde yatarken bir insanın ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu, 27 bin 300 lira karşılığında serbest kalabiliyor”

“ÖZGÜR GÜNLER BİR AN ÖNCE ÜLKEYE HAKİM OLSUN”

Konuşmasında basının özgür olması gerektiğine vurgu yapan Engin Doğru “Gazetecilerin özgür olmadığı bir yerde bayram olmaz, kutlama olmaz! Maruz kaldığınız adaletsizliklerin son bulmasını diliyor, mesleğinizi özgürce icra edebildiğiniz günlerin en kısa zamanda bu ülkeye hakim olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gazetecilerin sorularıyla devam eden buluşma toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Editör: Anıl Kılıçlı