Yerel seçim heyecanı sürüyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin ve adayların saha çalışmaları büyük bir heyecana sahne oluyor.

Seçimlere tek başına gireceğini açıklayan DEVA Partisi İstanbul için çok önemli ilçelerin başında gelen Esenyurt’ta da aday göstermeye hazırlanıyor. DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında organize edilen toplantıda DEVA Partisi Esenyurt Belediye Başkan aday adayları yerel seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptılar.

Toplantı sonrasında gazetecilere hediye takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

KARAHAN: MİLYONLUK İLÇE ESENYURT’TA HATA YAPMAMALIYIZ

Kısaca siyasi kariyerinden bahseden DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Ömer Karahan, “Bugün bize kırmayıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Bugün gelemeyen arkadaşlarla da inşallah önümüzdeki dönemde bir araya geleceğiz.

Ömer Karahan, Ardahan Çıldır’da 1964’te dünyaya geldim. 69’da rahmetli babamın yanına gelmiştim İstanbul’a ilk kez. İstanbul’un bakir olduğu dönemlerdi. 71-72 yıllarında bizim köye 10 gün öncenin gazeteleri gelirdi. Biz o gazeteleri o günün haberiymiş gibi mutlu olurduk. Ekmeğinizi kazanmak için ne kadar zorlandığınızı biliyorum. Zaman zaman cezaevlerine de girdiğinizi biliyorum.

DEVA Partisi’ni ben toplumun her kesimini kucakladığı için takibe aldım. Daha sonra DEVA Partisi Esenyurt’ta Halis Kahriman başkanımızla kurucu üye olarak göreve başladım. Halis başkanımızın ayrılmasının ardından genel merkezimiz beni ilçe başkanı olarak atadı. İçimizde hukukçu, mali müşavir gibi çeşitli mesleklerden arkadaşlarımız var yönetimimizde. Ben 92 yılında Büyükçekmece Refah Partisi ilçe yönetiminde başladım 99’a kadar orada bulundum. Sonrasında Esenyurt Meclisi’nde görev yaptım.

Sonrasında siyasete ara verdim, işimle ilgilenme kararı aldım ancak siyaseten bazı şeyler yolunda gitmiyorsa siz de buna kayıtsız kalamıyorsunuz. Özellikle 1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı Esenyurt’ta hata yapılmaması konusunda genel başkanımız Sayın Ali Babacan’a da bildirimde bulunduk.” diye konuştu.

“KENDİ ADIMIZ VE LOGOMUZLA SEÇİME GİRİYORUZ”

Esenyurt’ta ciddi bir oy potansiyelleri olduğunu ifade eden DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Ömer Karahan, “Biz DEVA Partisi olarak kendi ismimizle ve logomuzla seçimlere giriyoruz. Meclis çoğunluğu sizin olsun ama biz kendi kurumsal kişiliğimizle seçime gireceğiz dedik. Genel seçimlerde ülke ve toplum menfaatleri için Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden girdik ancak siyaset böyledir bazen büyük fedakarlıklar yapmak gerekir.

Bu seçimde Esenyurt’ta iddialıyız. 2 adayımız var, 10’la çarpın 20 aday diyebiliriz. Namuslu, erdemli bir kişi 10 kişiye bedeldir. Projeler anlatılıyor. Esenyurt’ta ne yapacaksınız diye soruluyor; Klasik şeyler park yapacağım, okul yapacağım, trafiği çözeceğim. 15 yıl sen başkanlık yapmışsın ve hala bu sorunlar varsa sorunların kaynağı sensin sen. Esenyurt’a namuslu, yıpranmamış, lekesiz bir kişi gelip hizmet etsin diye bir gün oruç tutma niyetinde bulunmuştum.

Esenyurt’ta DEVA’nın kesinlikle bir karşılığı var. Biz burada ‘ya bunların da adayı var’ desinler diye seçime girmiyoruz. En az AK Parti ve CHP kadar potansiyelimiz var. 15 bin resmi üyemiz var. Bölgemizin bizim siyasi görüşlerimize çok uygun olduğunu biliyoruz. Seçimi alacağımızı düşünüyoruz. Biz Meclis’e üç beş üye sokma peşinde de değiliz. 700 bin seçmenin olduğu yerde iyi bir hava yakaladık. Pırıl pırıl aday adaylarımızla yola çıktık. Kesinlikle kadın adaylarımız olacak, tek bir meclis üyeliğinde bile hata yapmayarak burada kazanmak adına ne gerekiyorsa onu yapacağız. Partiye büyük emek veren arkadaşlarımıza bile yeri geldiğinde bağrına taş bas diyeceğiz. Seçimi başa baş götüreceğiz.” dedi.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

‘Başkan az önce söylediniz sözü sormak istiyorum; Bir gün oruç tutacağım demişsiniz. Neden oruç, Necmi Kadıoğlu gitti diye mi oruç tuttunuz?’ sorusunu yanıtlayan Karahan, “Hayır, ondan sonra gelen arkadaş Esenyurt’ta yıpranmamış birisi olsun diye niyet etmiştim. Hani Tayyip bey dedi ya İstanbul’a ihanet ettik diye. Onun başkenti Esenyurt’tur. Mesela bazıları diyor ki ben encümendim hastanenin yapılmasında imzam vardı. Peki 30-40 katlı binalar yapıldığında imzan yok muydu? Necmi Kadıoğlu isterse gelsin tekrar aday olsun ona karşı yarışıp yenelim. Biz de kendimize Necmi Kadıoğlu’nu yendik diye pay çıkarırız. Sonuç olarak ben gelen kişi Esenyurt’a ihanet etmesin diye oruç adadım.” cevabını verdi.

“MURAT KURUM’UN VEBALİNE ORTAK OLMAYIZ”

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Murat Kurum’a eleştiride bulunan Karahan, “Ben birçok partiye ziyarete gittim. DEM’e de gittim. DEM kazanırsa ne yapacaksınız diye sordular. Ben de dedim ki 700 bin oyun 200 binini alacaksa kazansın. Ayrıca bu kadar büyük oy alan partiyi ve seçmenini yok sayamayız. DEVA kazanmıyorsa kim kazanırsa kazansın. Ama biz kazanacağız. Doğu Anadolu’daki deprem katliamının mimarlarından Murat Kurum’la seçimi alacağız diyorlarsa alsınlar. Biz bu vebalin içine girmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“O TAYYİP BEY ARTIK YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok değiştiğini söyleyen Karahan, “Tayyip Bey geçmişte Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken başörtü tartışmalarıyla ilgili bir panelde ağlayan başörtülü kızlarımıza sahip çıkıp, “Ya inandığınız gibi yaşayın ya da yaşadığınız gibi inanın. Bu haklı mücadelenizde yanınızdayım” demişti. O Tayyip bey şimdi tüm ülkeyi yaşadığı gibi inandırmaya çalışıyor. Yaşadığımız ve alıştırılmak istediğimiz yaşam tarzı da yolsuzluk, hırsızlık, uyuşturucunun kol gezdiği bir ortam. Yüzlerce koruması olan, sarayda yaşayan Tayyip Bey’in bu toplumda artık bir karşılığı yok. Biz bu yüzden DEVA’dayız. 1 oy bile alsak o oy bizim namusumuzdur. Burası zor bir bölge burada siyaset yapmak inanç ve bir duruş ister. Biz o inançta ve duruştayız ve burada seçimi kazanacağız.” dedi.

ADAY ADAYLARI İDDİALI

DEVA Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Güven Doğruel toplantıda kısa bir konuşma yaparak, “Hepiniz hoş geldiniz. Allah ayağınıza taş değdirmesin, işiniz çok zor. Güven Doğruel Ardahan doğumluyum ancak 84’ten beri Esenyurt’un çocuğuyum. Doğduğum Ardahan olsa da doyduğum yer Esenyurt’tur. Dolayısıyla Esenyurt’a borcum var. 3 yıldır DEVA Partisi İstanbul’da görev yapıyorum. Hangimiz aday olursak olalım partimiz adına aynı şekilde çalışarak Esenyurt’ta bir başarı elde etmek için çabalayacağız.” dedi.

Bir başka DEVA Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Ali Emrah Gürbüz de söz alarak, “Ali Emrah Gürbüz, Muş doğumluyum, Matematik öğretmeniyim. 2017 yılında öğretmenliği bırakıp ticarete başladım. Sonra bana dediler ki “Sen niye öyle rahat yaşıyorsun, biz ailemizi çoluk çocuğumuzu bırakıp bu işe baş koyduk. Sen de gelip bir işin ucundan tut.” Ben de bu çağrıdan etkilendim ve maddi, manevi tüm desteğimi sağlama kararı aldım. Ancak bana ‘yetmez aday adayı ol’ dediler şimdi aday adayı da oldum.” diye konuştu.

Gürbüz daha sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kendi duygu ve düşünceleriyle hazırladığı yazıyı basın emekçileri için okudu, yazının ardından da gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Editör: Anıl Kılıçlı