Gazetemize ulaşan hayvan sever vatandaşlar, Armut uygulaması ve sosyal medya üzerinden hayvan eğitimi adı altında dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ve hakkında birçok şikayet bulunan kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Sahiplendikleri köpek için eğitmen tutmak isteyen Elif K. isimli vatandaş, anlattıklarına göre sözde eğitmen tarafından dolandırıldı. Elif K.’nın anlattığına göre olay şöyle gelişti;

Oğlunun Armut isimli uygulamadan bulduğu evcil hayvan eğitmeni Harun Koska isimli kişi, peşin olarak 8 bin Türk Lirası eğitim ücreti istedi. Elif K.’nın oğlu ise şu an bu parayı ödeyemeyeceklerini, taksit halinde vereceklerini söyledi. Harun Koska taksit seçeneğini kabul etti ve ilk taksiti aldı. Sonrasında ailenin köpeğini alıp kayıplara karışan eğitmenin birçok kişiyi aynı şekilde dolandırdığı iddia edildi.

FATURA BİLE KESTİ
Asıl isminin İslam Harun Koska ancak özellikle bulduğu müşterilerle iletişime geçtiği sosyal medya hesaplarında yalnız Harun Koska ismini kullanan şahsın, İstanbul’da birçok farklı adreste bulunduğu ve yine bu farklı adreslerden farklı kişileri dolandırdığı öne sürüldü. Koska’nın fatura isteyen müşterilerine de bir şekilde ayarladığı işletmeler üstünden fatura kestiği de belirtildi.

TACİZ VE TEHDİT İDDİALARI
Harun Koska’nın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan kişileri taciz ve tehdit ettiği de iddialar arasında. Ancak mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, önümüzdeki günlerde toplu bir şekilde suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.

Dolandırıcı olduğu iddia edilen Harun Koska'nın müşteri bulmak için kullandığı sosyal medya hesapları;

Editör: Anıl Kılıçlı