Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen “Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması”na katıldı.

İstanbul ve yakın illerden araçlarıyla, otobüslerle gelen vatandaşlar Haliç Kongre Merkezi’ni tıka basa doldurdu. Ağırlıklı olarak göçmen vatandaşların doldurduğu salonda liderler de birer konuşma yaptılar.

Binlerce kişinin buluştuğu etkinlikte Kılıçdaroğlu’na sevgi seli vardı. Kılıçdaroğlu, salona güçlükle girip yine aynı şekilde yoğun ilgi nedeniyle salondan çok zor ayrıldı.

İMAMOĞLU: BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ KILIÇDAROĞLU

İmamoğlu, Balkan, Rumeli ve Mübadiller’in sorunlarını çözümüne dair projelerinin varlığından söz ederek, “Toplumsal sorunlar çözülmediği takdirde hiçbir başarı sağlanamayacaktır” dedi.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren İmamoğlu, "Türkiye'nin birleştirici gücü olma sorumluluğuyla hareket eden saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında Türkiye'nin bütün kesimleri olarak buluşalım" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: BU TARİH BİLMEZLERİ OYLARINIZLA DEVİRECEKSİNİZ

Akşener ise kendisinin de göçmen olduğunu hatırlatarak, duygusal bir konuşmaya imza attı. 21 yıldır kendilerine misafir muamelesi yapıldığını vurgulayan Akşener, "Şimdi bir karar vereceksiniz, bu kadar bizi küçümseyen tarih bilmez, bu edebiyat bilmez, mantık bilmez zihniyeti bu pazar günü helal oylarınızla devireceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BAKIN BU MONTAJ DEĞİL!

Kılıçdaroğlu konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu duruma ‘karanlık tablo’ benzetmesi yaparak “Umudumuzu kaybetmeden kendi geleceğimizi kendimiz inşaa edeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu buluşmada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Balkanlar’a yönelik yaptığı konuşmasından bir kısmı izletti. Video kaydının ardından Kılıçdaroğlu “bakın bunlarda montaj yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, sık sık bağımsızlık vurgusu yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; “Demokratik bir yolla otoriter bir sistemi değiştireceğiz. Tarihe böyle bir armağan bırakacağız. Kuşaktan kuşağa artan bir itibarı ve saygınlığı artan bir Türkiye’yi yeniden inşaa edeceğiz.” Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı