Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasi çalışmalar hız kazandı. CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Fevzi Donat, Ulusal-Yerel Basın, Kanaat Önderleri ve STK Temsilcileri buluşması düzenledi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı program Avcılar’da bir salonda gerçekleşti. Fevzi Donat, seçim zamanında yaptığı çalışmaların anlatıldığı bir video gösterimi oldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Avcılar'da CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Fevzi Donat ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Engin Altan, Gelecek Partisi Milletvekili Adayı İsa Mesih Şahin, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Bülent Kaya Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Eski CHP Başakşehir Belediye Başkanı Adayı Abdulhadi Akmugan, STK temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı? Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı?

DONAT: “DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DAKİ HALK DEĞİŞİME ÖNCÜ OLACAK”

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Fevzi Donat, kürsüye çıkarak seçim ile ilgili konuşma yaptı. Donat, “25 yıldır STK’larda kurucu başkanlık ve genel başkanlıklar yaptım. Ülkemizin birlik ve beraberliği için örgütlü bir çalışma yürüttüm. Siyaset dışında STK’larda yaptığımız görevler ile insanların gönlüne girebiliyorsunuz. Siyaset sürecimiz Ahmet Davutoğlu başkanımızın davetiyle başladı. Bir oy Kemal başkanıma bir oyda Gelecek Partisi’ne vermenizi istiyorum. İnanıyorum bu seçimi kazanacağız. Tek adam rejimine dönüşen Cumhurbaşkanlığı sisteminde kurtulmamız gerekiyor. 22 yıl boyunca kullandığı üslupla ayrıştıran anlayıştan da kurtulmamız lazım. Bu ülke yeni yüzyılda yeni döneme girmek zorunda. Bu süreçte toplumun tüm kesiminin helalleşmesi gerekiyor. Doğu ve Güneydoğu’daki halkımız Cumhuriyette de olduğu gibi değişime öncü olacak.” dedi.   

DAVUTOĞLU: “14 MAYIS’TA TOPLUMU BİRLEŞTİRMEYE GELİYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Donat’ın sahadaki çalışmalarını taktir ederken, 14 Mayıs’ta Demokrasi Bayramı’nın olacağının altını çizdi. Davutoğlu, “Coşkulu ve kenetlenmiş topluluk ile bir aradayız. 14 Mayıs’taki seçim herhangi bir seçim değildir. Tek iktidar değişmeyecek, 14 Mayıs yeni bir zihniyetin habercisidir. Türkiye’de bir grup var halkı bölüyor. Bir grup ise halkı birliğe bütünlüğe çağırıyor. Son günlerde ortamı gerginleştirmeye çalışan iktidar sahipleri var. Biz 14 Mayıs günü toplumsal barışı sağlamak için gideceğiz. Kimliğimiz ve aidiyetimiz ile toplumu birleştirmeye geliyoruz.” ifadelerini kullandı.   

Son olarak Donat ve Davutoğlu tek tek masaları dolaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.