DAHA DA GENİŞLİYEREK YOLA DEVAM..

Göreve geldikten sonra, derneğin geleneklerinden biri olan kahvaltılı Pazar buluşmalarından birine imza atan İmdat Atabey, geçtiğimiz Pazar sabahı Öğretmenleri ağırladı. Dernek merkezinde gerçekleştirilen Pazar kahvaltısına Küçükçekmece’de ki okullarda görev yapan Iğdırlı öğretmenler davetliydi. Dernek yönetimininde hazır bulunduğu kahvaltıda söz alan katılımcılar, derneklerin önemine vurgu yaptılar.

TABELA DERNEĞİ OLMADIK, OLMAYACAĞIZ

Kahvaltı Programının sunumunu Derneğin Basın Danışmanı Celal Karaali yaptı. Karaali, Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği( Sefaköy) olarak kurulduğumuz günden beri hiçbir zaman toplum içinde ayrım yapmadık ve yapmayız da. Hep söylüyorum, burası Iğdır’dır ve Iğdır’da ne varsa burda da O vardır. Ancak şu gerçeğide söylemeden geçemiyeceğim, her toplumda olduğu gibi bizim de içimizde hatalı, yanlış, toplumsal çıkardan çok kişisel çıkarı peşinde olanlar oldu. Dahası kötü insanlar, derneğe zarar veren insanlar da oldu.  Bizler Dernek Yönetimi olarak geride bıraktığımız 8 yılda bu tür insanları önce tanıdık sonra da eledik ve Derneğimiz her zaman olduğu gibi Iğdırlıların birliği ve kültürel değerlerimizin tanıtımı adına her zaman mücadele etmiştir, bundan sonra da edecektir. Biz tabela derneği olmadık olmayacağız, biz hep öncü ve çatı dernek olduk” dedi.

ATABEY: BAYRAK YARIŞIDIR, GEÇMİŞİ ARATMIYACAĞIM

Derneğin yeni Başkanı İmdat Atabey’de misafirlere hitaben yaptığı konuşmada, Derneğin kurulduğu günden bu yana birçok çalışmasına ve hizmetine değindi. Atabey,” ben de diğer arkadaşlarım gibi bu derneğin kuruluş aşamasından günümüze hep yönetimlerinde bulunduk. Benden önce bu bayrağı açan ve kurucu başkanımız Aydın Şavluk burda, sonraki Başkanlarımızdan Hocam Emirali Karaali, Av. Sinan Bayat ve Şükrem Aras başkanlarım burda. Onlar bu bayrağı benden önceki başkanımız Hadi Akmugan’a teslim ettiler, bugün de bu Bayrağı taşımak bana nasip oldu. Öncelikle bunun bir onur ve sorumluluk olduğunu belirtmek istiyorum.Dernek Başkanımız Hadi Akmugan’nın  siyasete girmesiyle boşalan bu koltuğu doldurmak kolay olmayacak bunu biliyorum. Ancak yine de belirtmek isterim ki, bana verilen bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek,  geçmişi aratmamak zorundayım. Sonrasında ise şimdiye kadar olduğu gibi geleneksel hale getirilen bazı etkinlerimiz var ki bunları devam ettirmek. bugün ki kahvaltımızda bunlardan biridir. Emirli Başkanın döneminde başlayan ve daha sonra Sinan başkanın döneminde devam eden Pazar buluşmaları adıyla kahvaltılarımız sayesinde çok sayıda hemşerimiz tanışma, kaynaşma ve dost olma imkanı buldu. Bugün burda bir fark var, ilimizin kimliğini taşıyan eğitim dünyasının aydın yüzleriyle buluşma imkanımız oldu. Küçükçekmece ilçesinde hizmet veren çok değerli öğretmenlerimizle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Fazla da bir şey demeye gerek yok sanırım, bakın daha şimdiden birçok hemşerimiz tanıştı, akraba çıktı, ata baba dostu çıktı ve birbirimizi tanıdık.

KADINLARA VE KIZLARA ÖNEM VERELİM

Atabey konuşmasının devamında ise biraz sitem ederek” samimi söylemek istiyorum ki, bu gün buraya bayan öğretmenlerimizinde gelmesini bekliyordum. Sizler eğitimcisiniz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Hepinizden rica ediyorum bir sonraki buluşmamıza kadınları ve kızları da getirelim. Günümüz dünyasında ayrımcılık olmamalı,özellikle eğitim dünyası buna öncü olsun” dedi

Iğdıryöresinin “Sabah Aşı” olarak bilinen çorbasının lezzeti eşliğinde gerçekleşen kahvaltıdan sonra katılımcılar özetle kendini tanıttı ve dernek hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Daha sonra ise günün anısını yaşatmak adına hatıra fotoğrafları çektiren Iğdırlılar, bir sonraki toplantıda buluşmak üzere dağıldılar…

Sümeyra Duğan- Şaban Karaduman

Editör: Haber Merkezi