31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) bir kez daha 5 yıllık bir süre için Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetiminde olacak.

Bugün yeni dönem için ilk kez toplanan İBB Meclisi'nde partilerin temsilcileri ve temsilci heyetleri de seçimle belirleniyor. İBB Meclisi içindeki A takımını belirleyen CHP'de uzun yıllar görev yapan isimler seçildi. Buna göre, CHP İBB Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ, 182 oyla seçilerek İBB 2. Başkan Vekili oldu.

İmamoğlu: İnce Eleyip Sık Dokuyoruz, Milletimizin Parası! İmamoğlu: İnce Eleyip Sık Dokuyoruz, Milletimizin Parası!

GÖKHAN GÜMÜŞDAĞ KİMDİR?

Ailesi Makedonya’dan göç eden Gökhan Gümüşdağ, 1966 yılında Küçükçekmece’de doğdu. Liseyi Küçükçekmece Lisesi’nde okuyan Gümüşdağ, Kıbrıs Near East Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdi ve akabinde Amerika Üniversity of Kentucky’de, Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede Matematik üzerine, ikinci branş çalışması yaptıktan sonra 1995 yılında Türkiye’ye geri döndü.

Siyasete resmen 2009 yılında CHP İl Genel Meclis Üyeliği ile başladı. Projelerini oluşturmadan önce kapsamlı fizibilite çalışmaları da yapan Gümüşdağ; bu amaçla Amerika, Kanada Fransa, Belçika, Almanya, İspanya, Monokko, Lüksenburg, Yunanistan, Finlandiya, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Avusturya, İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Hırvatistan, Bosna, Karadağ, Makedonya, Slovenya, Ukrayna, Romanya, Malta, Mısır, Iran, KKTC, Dubai, Azerbeycan, Singapur, Güney Kore, Honkong, Çin, Taiwan gibi birçok ülkeyi ziyaret ederek, çeşitli incelemelerde bulunmuştur.

İngilizce ve kısmen Almanca bilen Gökhan Gümüşdağ, evli ve ikisi erkek biri kız olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Editör: Anıl Kılıçlı