İstanbul Sarıyer ilçesinde Emirgan İlkokulu’nda karne mezuniyet töreni yapıldı. Tören esnasında yapılan gökkuşağı süslemesi önünde bir öğretmenin paylaşımı Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek’in dikkatini çekti. Gökçek’in ‘LGBT’yi özendiriyor dediği’ paylaşım sonrasında okulun müdürü Emine Kızıldağ ve öğretmen Emine Yahşi açığa alınmıştı. Sosyal medya üzerinden öğretmene ve müdüre destek büyüyor. Gökkuşağı gibi doğa olayını süslemede yer verilmesinin bile yasak olması tepkiyle karşılanıyor.

LGBT VE GÖKKUŞAĞI NEDİR

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

Herkesin bildiği üzere Gökkuşağı doğal olaylar sonucu oluşan bir hadisedir. LGBT ve gökkuşağın renkleri aynı ama ikisi de ayrı anlamları taşıyor. LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel veTransseksüel) oluşumlarını bütününü barındırır. Gökkuşağı ise güneş ışınlarının yağmur damlalarında veya sis bulutlarında yansıması ve kırılmasıyla meydana gelen ve ışık tayfı renklerinin bir yay şeklinde göründüğü meteorolojik bir olaydır.

Sonuç olarak iki ayrı kelimenin sadece renk noktasında aynı olması nedeniyle müdür ve öğretmenin işinden olması Türkiye'de hedef göstermenin, ayrıştırmanın ve gerginliğin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha gösterdi.