2019 yılında AK Parti’nin kazandığı Bahçelievler Belediyesi’ni 2024 seçimlerinde CHP’ye kazandırmak için aday adaylığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökmen Güneş, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda partililere ve vatandaşa seslendi.

GÜNEŞ: SİYASETİN TOPLUM İÇİN YAPILDIĞINA İNANAN BİR DAVA İNSANIYIM

Çocukluğunun Bahçelievler’de geçtiğini söyleyen Güneş,”Bahçelievler’de yaşayan biri olarak Bahçelievler Belediye Başkanı aday adayıyım. Siyasi yaşamda bulunduğum yere güç veren, kendisine dert edinmiş ve siyasetin toplum adına, toplum için yapıldığına inanan bir dava insanıyım. Sorunun değil çözümün bir parçası olmayı amaçlıyorum ve alnımın açıklığıyla karşınızdayım.

Trafikte 1 Mayıs Panik Atağı: İstanbul'da Hangi Yollar Kapanacak? Trafikte 1 Mayıs Panik Atağı: İstanbul'da Hangi Yollar Kapanacak?

Siyaset yolculuğum boyunca edindiğim tecrübeler ve eğitim hayatımdaki iştahım, her gün yeni bir şey öğrenme arzumu besliyor. Bahçelievler’de sadece seçimi değil, Bahçelievler'i kazanacağına olan inancım tamdır. Burada sadece Bahçelievler’i almakla kalmayacağız, aynı zamanda kendi yaşamımızdan almadıklarımızı da elde edeceğiz.

Çocukluğum ve gençliğim Bahçelievler'in Zafer Mahallesi’nde geçti ve hala burada oturuyorum. İki evladımı burada büyütüyorum. Bahçelievler Belediye Başkanı adayı olma yolculuğumda başarıya ulaştığım an, parti örgütümün desteğiyle önemli ve büyük işlere hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Halk için yapılan her hizmet mutlaka karşılığını bulur.” dedi.

“BÜYÜK BİR OY FARKIYLA ALACAĞIZ”

Seçim için umutlu olduğunu ifade eden Güneş şunları söyledi;

“Ahmet İsvanlı, hafızalarımızda canlı tutulan bir isimdir. O, halka ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak amacıyla kurduğu Halk Ekmek Fabrikası ve verdiği mücadele ile anılmaktadır. 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından Hadımköy'de yaptırılan ve ismi Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası olarak verilen fabrika, biz CHP'lilerin sosyal belediyecilik geleneğinin bu topraklardaki en büyük mimarları olduğumuzu açıkça gözler önüne sermektedir. Çünkü sosyal demokratların işi olan sosyal belediyeciliği Bahçelievler'de belediye başkanlığını kazanarak Bahçelievler halkına en iyi şekilde göstereceğiz. İstanbul'dan yeniden alacağız, hem de büyük bir oy farkıyla alacağız. İnançlı ve umutluyuz.”

“TOPLUM YARARINA BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA SÜRDÜRMEK İSTİYORUM”

Yerel yönetimlerin toplumu derinden etkileyen afetlerdeki rolüne dikkat çeken Güneş, “Deprem, maalesef yaşlı yapı stoğumuz, çevre sorunlarımız, sosyal yaşam alanlarının eksikliği gibi birçok sorunu beraberinde getirmiştir. Bu sorunların üstesinden gelerek önümüzdeki seçimde bu zorlukları arkamızda bırakacağız. Belediyeyi aldığımızda bu sorunların tamamını ortadan kaldıracağız. Toplum yararına siyaset anlayışımı, toplum yararına belediyecilik anlayışıyla sürdürmek istiyorum.

Yerel yönetimlerin toplumun sorunlarını çözme gücünü, pandemi ve deprem gibi zor zamanlarda belediyelerimizin verdiği olağanüstü çaba ile gördük. Pandemi ve Altı Şubat depreminde belediyelerimizin ortaya koyduğu performans gerçekten bütün halkın takdirini kazandı.” ifadelerini kullandı.

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM İÇİN”

Yönetimde şeffaflığın önemine de değinen Güneş, “Bahçelievler, nüfusun istihdama katılmasıyla kendi ekonomisine katkı sağlayan tarihi özelliklere sahip olmasına rağmen hak ettiği değeri göremiyor. Ancak Bahçelievler, hak ettiği değeri mutlaka görecektir.

Katılımcı, şeffaf bir yönetim anlayışı ile engelli haklarını ön planda tutmayı, yaşlıların gereksinimlerini karşılamayı, gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmayı, kadınların istihdama katılmasını teşvik etmeyi ve mesleki eğitim projelerini hayata geçirmeyi amaçlayan sosyal ve aktivite odaklı yaşam alanları oluşturarak Bahçelievler'i inşa edeceğiz. Birlikte aydınlık günler ve daha güzel bir Bahçelievler için yolumuz ve sonumuz açık olsun.” diye konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı