29 Nisan'da Gazete Habertürk'ün 'Yeşilköy sahiline bungalov evler' başlığıyla manşete taşıdığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ), Yeşilköy sahiline yapmak istediği 7 adet bungalov ev için açtığı ihale iptal edildi. DHMİ, 8 Mayıs 2018 tarihinde yapacağını ilan ettiği ihaleyi, 2 Mayıs 2018 tarihli kararı ile iptal etti. İptal ilanını da 4 Mayıs 2018 tarihinde yayımladı.

İhalenin iptal gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Bütün görünen ağaçlar fırında kurutulmuş, nem oranı uluslararası standartlarda olan, (Sibirya, Finlandiya, Ukrayna veya İsveç) ithal çam olacaktır' maddesinin yer alması nedeniyle, 'yerli isteklilerin katılımı ile yerli malı teklif edilmesini engelleyici ve rekabeti daraltıcı yöndeki düzenlemelere yer verilmemesi ve kamu alımları alanında ulusal politikalara uyum sağlanmasının büyük önem arz ettiği' maddesine aykırı olması nedeni ile ihalenin iptaline karar verilmiştir."

7 ADET YAPILACAKTI

Yeşilköy sahilinde bulunan ve Bakırköy Belediyesi'nin imar planlarında, "Kamu Eğitim Dinlenme ve Turistik Tesis Alanları"nda kalan boş araziye, DHMİ Atatürk Havalimanı'na Bağlı Florya Eğitim Tesisleri'ne 7 adet ahşap ev (bungalov) yapılması için ihale açılmıştı. İhalenin teknik şartnamesinde ithal çam ağacı şartı yer alırken, bu şekilde evlerin 50 yıl garantili hale getirileceği belirtilmişti. Bungalovların inşaat işlerinin ise 90 günde tamamlanması isteniyordu.

Editör: Haber Merkezi