İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ilçe kongresinde başkanlığa bir kez daha aday olduğunu açıkladı. CHP Bayrampaşa Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, ilçe yöneticileri, mahallede seçilen delegeler, mahalle başkanları, meclis üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı adaylık açıklama toplantısına katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Hasan Mutlu, ‘Öncelikle hepinize ve umudumuz gençlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partimizin cefakar üyeleri, kıymetli delegelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız, önceki dönemlerde partimizin değişik kademelerinde görev almış kıymetli yoldaşlarım, değerli basın emekçisi dostlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizlere birlikte omuz omuza mücadele ediyor olmaktan ve Atamızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan her zaman gurur ve onur duydum. Hedefimiz daima Atamızın bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde ve genelde iktidar yapmak ve bayrağını en yükseklere taşımak ve Cumhuriyet değerlerini korumak olmuştur’ dedi.

‘KÖLELEŞTİRMEYE DEĞİL ADALET İÇİN, HUKUK VE HAKÇA BİR DÜZEN İÇİN’

Mutlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; Genel başkanımızla 400 km yol yürüdük. Ne için? Adalet, hukuk, hakça bir düzen için yürüdük.. Neden? ‘Yoksulluk kader değildir’ dedik. ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ dedik. ‘Gençlerimize sahip çıkılmalı, beyin göçü engellenmeli, sadakat değil liyakat aranmalı, eğitimde sağlıkta reform’ dedik. İnançlara saygılı laik bir toplum istedik. ‘Köleleşmeyelim, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı mücadele edelim’ dedik. ‘Her şey güzel olacak’ dedik. Peki ne yaptılar arkadaşlar? Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun olan kölelerdir. Halkımızı köleleştirdiler. Açlığa, yoksulluğa mahkum ettiler.  Yalan haberlerle kozmik odayı açıp deşifre ettiler. Onlarca askerimizin ve vatandaşlarımızın şehit düşmesine sebep oldular. Yine de utanmadılar. Başta genel başkanımız olmak üzere, il başkanımıza, İBB başkanımız ve bizlere terörist algısı yaratmaya çalıştılar. FETÖ’nün dizinin dibinden ayrılmadılar. Salya sümük oldular. Birlikte okullar, bankalar, dershaneler kurdular. ‘Ne istediyse verdik’ dediler.  Ülkenin tüm kurum ve kuruluşlarını teslim ettiler. Sonra paylaşımda sorun çıktı. 15 Temmuz adı altında bir senaryo yazarak kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi tüm bu olanların dışında gösterdiler.

‘TÜM ZOR ŞARTLARA RAĞMEN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Dış politikayı bitirdiler. Bugün söyledikleri yarın yalan oldu. Halkımız yoksulluk ve zamlar altında kırılıyor. İşletmeler ve KOBİ’ler yüksek maliyetler karşısında bir bir kapanıyor. Kadına, çocuğa hayvana şiddet ormanı yakmak suç olmaktan çıktı. Şimdi vatandaş devlete karşı ormanları koruma çabası içinde. Ülkemiz tamamen tarikatlara bırakıldı. Şeyhleri adeta peygamber ilan ediliyor. Din tacirliği yapanlar doymuyorlar. Bizler bu şartlara karşı her zaman dik durmak birlik içinde olmak mücadele etmek zorundayız. Bizler asla mücadeleden vazgeçemeyiz. Yıllardır onurlu bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Hiçbir zaman ayırmadık ayrışmadık, paylaştık, yoldaş olduk. Bu yürüyüşümüz sırasında partimize emek veren ve bugün aramızda olmayan tüm partililerimizi saygıyla anıyorum. Partimizi Bayrampaşa’da ve Türkiye’de iktidar yapmak için ant içtik. Sizlerle birlikte en iyi şekilde mücadele ettiğimize inanıyorum. Bu amaçla kendimi tekrar sizlerin özgür iradesine teslim ediyor, 13. Olağan Kongremizde bir kez daha aday olduğumu açıklıyorum. Bizlerin mücadelesi siz gençler içindir. Asla vazgeçmeyeceğiz. Onurlu bir şekilde birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız. Hayat korkakları ve vazgeçenleri asla affetmez. Kaybettiğin tek savaş uğrunda savaştıklarından vazgeçtiklerinizdir. Kaybetmekten korkmayın. Bir şeyleri kazanmak için bir şeyleri kaybetmek gerekir.  Unutmayın ki kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin.. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM