İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Beylikdüzü Kapalı Semt Pazarı’nda, esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Pazar gezisi sırasında İmamoğlu ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

“PAHALILIK; O HÜKÜMETİN İŞİ”

İmamoğlu: İnce Eleyip Sık Dokuyoruz, Milletimizin Parası! İmamoğlu: İnce Eleyip Sık Dokuyoruz, Milletimizin Parası!

İmamoğlu, bir vatandaştan gelen, “Kazanacağız değil mi ikinci turda” sorusuna, “Çalışacağız ve kazanacağız” yanıtını verdi. Bir başka vatandaş da İmamoğlu’na, “Burada kazandığınızda, seni seçtik. Çok memnun kaldık. Fakat bu pazardaki pahalılık ne” sorusunu yöneltti. İmamoğlu bu soruyu, “Pahalılık; o hükümetin işi. Bizim işimiz değil. Hükümeti yollayacağız” şeklinde yanıtladı. Bu yanıt üzerine araya giren vatandaş, İmamoğlu’na, “Siz de karışacaksınız” karşılığını verdi.  “Hükümet olunca karışacağız” diyen İmamoğlu, vatandaşın, “Ne zaman ucuzlayacak” sorusunu, “Bunları yollayınca. Daha işimiz bitmedi. İlk turda kazanan yok. İkinci turda kazanacağız inşallah” şeklinde yanıtladı. İmamoğlu, aynı vatandaşın, “Adam bir şey konuştu, hepsi…” diye sözlerini sürdürmesi üzerine de “Onların demesine bakma. ‘Adam’ kazanamadı yani. İkinci turda bakacağız” karşılığını verdi.

 “SANDIKTA OYUMUZU HEP BERABER KOLLAYACAĞIZ”

“Herkes sizden açıklama bekliyordu. Oylara sahip çıkıldı mı?” soruya cevap veren İmamoğlu, “Öncü desteklerimiz oldu. An be an takip ettik. O gece aldığımız verileri paylaştık. Karşı taraf, ‘Efendim, sen yanlış paylaştın’ diyor karşı taraf. Biz, anlık veriyi paylaştık. Dedik ki, ‘Şu anda 1,5 puan öndeyiz.’ Dedik ki, ‘Şu an 1 puan gerideyiz.’ Bunları anlattık. Ama şunu demedik Anadolu Ajansı'nın gösterdiği gibi: 60’a 40 göstermedik ekranı. Bizim anlattığımız bu. Milleti aldatmadık. Elimizde ne varsa, onu söyledik. Sonuçlandı. Şimdi bakıyoruz; kazanan yok. Herkes, bir kişiyi ikna edecek, sandığa getirecek. Herkes, mutlaka oyunu kullanacak. Mutlaka yine görev alıp, sandıkta oyumuzu hep beraber kollayacağız. Kimse şüphe duymasın.” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı