Bahçelievler sakinleri dün Şehit Yarbay Cesur Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’e ev sahipliği yaptı.

Kalabalık bir mitinge dönüşen buluşmada 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için önemli mesajlar verildi.

İMAMOĞLU: ÜÇÜMÜZ BİRLİKTE BAHÇELİEVLER’DE TARİH YAZACAĞIZ

Bir köy çocuğu olarak İBB Başkanı olmasını, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete borçlu olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Onun için bu millete borcumuz çok. Bu devlete, bu topraklara, bu cennet vatana borcumuz çok. Borcumuzu ödemek için hizmet edeceğiz. Onun için buradayız. Benim gibi Emine Gülizar Emecan Hanım da onun için burada” dedi. Emecan ile birlikte CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de bir Bahçelievler sakini olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Bu ne demek oluyor biliyor musunuz? Aramızda kalsın; Bahçelievler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Şimdi hem Gülizar Emecan bir Bahçelievlerli ve bir kadın mühendis olarak hem Özgür Çelik bir Bahçelievlerli ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanı olarak, üçümüz birlikte Bahçelievler’de tarih yazacağız. Bahçelievler eminim bu fırsatı, bu ekibe verecek” diye konuştu. Bahçelievler’le birlikte; Bakırköy’de, Maltepe’de ve Üsküdar’da 4 kadın belediye başkan adayının İstanbul tarihinde ilk kez seçileceğine inandığını ifade eden İmamoğlu, “Ben biliyorum; ben dursam onlar durmayacak” şeklinde konuştu.

“ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI 18 MART’TA”

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde Ataköy-İkitelli Metro hattını hizmete açacaklarını vatandaşlarla paylaşan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Bunun bir bölüm durakları da Bahçelievler’de. Biliyorsunuz değil mi? Ataköy-İkitelli Metro hattımız şimdiden İstanbul’umuza hayırlı ve uğurlu olsun. Çobançeşme’de, Doğu Sanayi’de ve İhlas Yuva istasyonlarında sizlere hizmet edecek. Bir başka Metro hattı daha var uzun yıllardır süren, ama şükürler olsun bitti. Bunu Bakanlık yapıyor. Zamanında Bakanlığın yapmasına karar verilmişti. Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı hattı. Biliyorsunuz değil mi? Şimdi son aldığımız bilgiye göre, 10 Mart’ta açılışını yapıyorlar. Tabii takdir edersiniz ki, beni davet etmeyecekler. Önemli değil. Davet etmeyecekler ama ne yapacaklar biliyor musunuz? O hattın parasını, bizim bütçemizden kesecekler. Çünkü Bakanlığın yaptığı bu hatların, geçmişten bugüne şehrin içindeki Metro hatlarının parasını, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden kesiyorlar. Fakat geçmişte, yani biz göreve gelmeden önce, bu hatların ücretleri, oradaki biletlerden elde edilen gelir üzerinden kesiliyordu. Dolayısıyla 15-20 yıla yakın sürede bunun paraları kesiliyordu.”

Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor! Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor!

EMECAN: BAHÇELİEVLER İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Emine Gülizar Emecan mitingde konuşarak, “Kollarımızı sıvadık, hizmet için geliyoruz. Bahçelievler’in içinden biri olarak sorunlara hakimim. Biz bugünün koşullarında yoksullara daha fazla sahip çıkacağız. Onların yanında olacağız, birlikte yöneteceğiz. Bahçelievler’e huzuru, mutluluğu getireceğiz. Hep birlikte masanın başına oturacağız ve Bahçelievler’i yeniden yaşanabilir bir hale getireceğiz. Afetlere dayanıklı, sokaklarında dolaşılabilir bir Bahçelievler için çalışacağız. Sayın İmamoğlu’nun başlattığı çalışmaları hızlandırıp yenilerini ekleyeceğiz. Bir arada olacağız beraber yöneteceğiz.” dedi.

ÇELİK: BAHÇELİEVLER ÇOK YORGUN, BİNALARI ÇOK YAŞLI

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de kısa bir konuşma yaparak, “Bahçelievler’in yoluna sevgimizi, gençliğimizi, emeğimizi kattık. Birbirimizin derdiyle dertlendik, birbirimizin neşesiyle sevindik. Halkımızın desteğiyle 16 milyonluk bir şehre il başkanı oldum. 2019’da bir seçim kazandık ve onlar bu seçimi iptal etti. Sizler onlara büyük bir cevap verdiniz. O zamanlar ben ilçe başkanıydım Sayın Emecan milletvekiliydi. Bahçelievler’in sokaklarını beraber dolaştık, sorunları beraber dinledik. Şimdi sorunları çözmek için aday oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Yolu açık olsun diyorum. Bahçelievler çok yorgun, binaları çok yaşlı. Acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Şimdi Emecan başkanımız bu sorunu çözecek. Çocuklar için, kadınlar için, emekliler için uygulamalar yapacak. Emekliye 10 bin lira maaşı reva görenler 2024’ü emeklilerin yılı ilan etti…  31 Mart’ta hepsine büyük bir cevap vereceğiz. Projelerimizi kopya ettikleri yetmezmiş gibi kendileri yapmış gibi gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı