CHP Beyoğlu 38. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongrede delegelerden aldığı 266 oyla Muharrem Bulut başkanlık yarışını kazandı. Kongrenin gündem dışı konuşmalar bölümünde daha önce ilçe başkanlığı yapmış, belediye başkan aday adayı, milletvekili adayı olmuş halen İBB Meclis Üyesi olan İnan Güney, belediye başkanlığı belirleme sürecinde gerçekleşecek ön seçimde,  Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı. Güney’in açıklamasını kongreye katılan partililer coşkuyla karşıladı. Konuşması sık sık ‘İktidar, iktidar’ sloganıyla kesilen Güney, şunları söyledi;

‘UMUDUMUZU YİTİRMEDEN, DAHA BÜYÜK BİR AZİMLE ÇALIŞACAĞIZ’

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Hepimizi derinden üzen bir seçim süreci yaşadık. Yalanlardan, kumpas videolardan, yandaş ve tetikçi medyanın her gün, her saat dezenformasyonu nedeniyle doğruları halka ulaştıramadık, kendimizi ifade edemedik. Ancak 2018 yılında da genel seçimi kaybedip umudumuzu yitirmeden daha büyük bir inançla yaptığımız çalışma sonucu 2019 yerel seçimlerinde başta İstanbul olmak üzere büyükşehir belediyelerini ve ilçeleri alarak Cumhuriyet Halk Partisine kazandırdığımızı unutmayalım. Bu nedenle geçmiş seçim umutlarını köreltmesin. Kaybedilmiş seçim önümüzdeki yerel seçimlere olan inancımızı kırmasın. Daha büyük bir azimle yoldaşlık yapacağız. Daha büyük bir azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Umudumuzu yitirmeyeceğiz. Heyecanımızın adresi yine partimiz Cumhuriyet Halk partisi olacak. Yedi ay sonraki yerel seçimlerde genel başkanlığımızın liderliğinde tekrar destan yazıp halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz. Çoğalarak güçleneceğiz, güçlendikçe çoğalacağız. Çoğalınca, güçlenince ne oluyor? Geçtiğimiz yerel seçimleri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gayretiyle kazandık.

‘NİHAİ HEDEFİMİZ BEYOĞLU’NU SOSYAL BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURMAKTIR’

Kazandığımızda ne oldu? Yirmi yıldır otel, AVM, rezidans belediyeciliğinden başka bir şey görmemiş Beyoğlu ilçemiz sosyal belediyecilik, kültür belediyeciliği ve sanatla tanıştı. Analara ücretsiz süt verip bebelerin yatağa aç girmemesini sağladık. Sıfır dört yaş çocuğu olan annelerimizin otobüslere ücretsiz binmesini sağladık. İhtiyaç sahiplerine maddi ve ayni yardımlar sağladık.  İlçemiz Haliç kenarında kütüphanelerle, BELTUR tesisleriyle, kültür sanat merkezleriyle tanıştı. Hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını 6. Daireye taşıyıp bu sosyal belediyeceliği, kültürel belediyeciliği, yoksuldan, kadından, gençlerden, çocuklardan yana belediyeciliği tüm Beyoğlu’na yaymaktır.

‘BEYOĞLU’NA DIŞARDAN ADAY TUTMUYOR, TUTMAYACAK’

Son 30 yıldır Beyoğlu örgütü olarak ilçe delegasyonu yapıyoruz, mahallelerde yarışıyoruz. Yeri geliyor ayrışıyor, yeri geliyor birbirimizi kırıyoruz. Bizler birbirimizle ayrışırken 30 yıldır her dönemin üst aklı devreye giriyor. İlden, genel merkezden ‘Şu kriterde adaylar kazanır’ denilerek Beyoğlu’na yukarılardan aday belirleniyor. Ancak 30 yıldır Beyoğlu dışından belirlenen bu adaylar tutmadı, tutmuyor ve tutmayacak. Biz parti içinde birbirimizi kırarken başka partide siyaset yapan ilkeli ilkesizler son anda partiye üye olup aday oluyor, sonrasında istifa edip gidiyor. Buradan Beyoğlu örgütüne çağrıda bulunuyorum. Bu çarkı birlikte kıralım. Buna birlikte dur diyelim. Artık yeter diyelim. Aday partiden, aday örgütten, aday Beyoğlu’ndan olmalı. Artık Beyoğlu seçimlere iki ay kala birilerinin adaylık istasyonu olmamalıdır.

‘SÖZ, YETKİ, KARAR ARTIK BEYOĞLU ÖRGÜTÜ’NÜN OLMALIDIR’

Beyoğlu Örgütü, politik birikimi yüksek, siyaset aktörleri olan bir ilçemizdir. Beyoğlu örgütü mücadelecidir. Beyoğlu örgütü gezide düşen gençlere sahip çıkmış, ilçesinin kapılarını gençlere sonuna kadar açmıştır. Beyoğlu örgütü kentsel dönüşüm mağdurlarının omuzdaşıdır. Beyoğlu örgütü zulme uğrayan esnafın sesidir. Yeri gelmiş ilçe başkanını faşizme kurban vermiş bedel vermiş bir örgüttür. Yeri geldiğinde kendi adayını belirleyebilecek güçtedir. Söz, yetki, karar artık Beyoğlu örgüt emekçilerinin olmalıdır. Ben bugün, ilçe başkanlığınızı yapmış, acı gününüzde acılarınızı paylaşmış, mutlu gününüzde mutluluğunuzu paylaşmış, dertlerinizle dertlenmiş, yüzü sizlere dönük, siyaseti toplum için yapmış bir kardeşiniz olarak yapılacak ön seçimde adaylığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Beyoğlu örgütümüze kendi adayını belirleyip sonunda 6. Daire’nin, Pera’nın, Beyoğlu’nun kazanılacağı büyük bir yolculuk müjdeliyorum. 30 yıllık kaderi değiştirmeye aday olduğumu değerli yol arkadaşlarımla onurla, gururla paylaşmak istiyorum.

‘BEYOĞLU’NA BAHARI GETİRECEĞİZ’

Değerli yol arkadaşlarım, bu yol zorludur, emek ister, mücadele ister. Yeri gelir kavga vermek ister. Bu yol dikenlidir. Ama ben bu dikenli yolu örgütümle yürümeye talip olduğumu haykırıyorum. Bu yol 6. Dairenin kazanılacağı yoldur. Bu yol, kentsel dönüşüm mağdurlarının sesi olacak yoldur. Bu yol baskı altındaki esnafın çıkış yoludur. Bu yol, Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan tüm tarihi değerlere, kültürel değerlere sahip çıkma yoludur. Bu yol, çocuğunu kreşe gönderemeyen, çocuklarına süt alamayan anaların yoludur. Bu yol yurt bulamayan, barınma sorunu yaşayan gençlerimizin yoludur. Bu yol şiddet gören kadınlara destek olacağımız, dayanışma göstereceğimiz yoldur. Bu yol, Pazar artıklarıyla evine aş götüren vatandaşımızın yoludur. Bu yol, beslenme çantası olmadığı için teneffüslerde sınıflardan kaçan yavrularımızın yoludur. Bu yol, asgari ücretle inim inim inleyen Beyoğlu emekçilerinin yoludur. Bu yol Pera’nın kültür sanatla yeniden buluşacağı yoldur. Bu yol Hacıahmet ile Cihangir’in, Piyalepaşa ile Ömer Avni’nin, Giresunlu ile Sivaslı’nın, Rize ile Mardinlinin eşit hizmet alacağı birlik beraberlik, eşitlik, dayanışma yoludur. Bu yol Galatasaray Meydanı’nda adalet ve hakikat arayan Cumartesi Annelerine yoldaşlığın yoludur. Bu yol gezide düşen, ağacına, yeşiline, özgürlüklerine sahip çıkan gençlerin günlerce mücadele eden ve haksız yere tutuklanan Mücella Yapıcı’nın, Can Ataklı’nın ve Tayfun Kahramanların omuzdaşlık yoludur. Bu yolun sonu bahardır. Beyoğlu’na baharı getirmeye, yola yoldaş olmaya bu büyük yoldaşlığa hazır mısınız? Yolumuz aydınlık olsun. 38. Kongremizin Beyoğlu’na hayırlı olmasını diliyor. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı