Kısa adı "İSARF" olan İstanbul Artvin Dernekler Federasyonun 4. Olağan Genel Kurulu 02.04.2023 Pazar günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 
Federasyon Delegelerinin  yoğun ilgi gösterdiği kongrede oy birliği ile İSARF’ın başkanlığına Sinan TEMİZ seçildi.
Divan başkanlığına Dr. Mustafa Melek, divan üyeliklerine Duygu Çelik ve Avukat Dilek Yazan’ın seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu genel kurulda, faaliyet, denetim, disiplin ve mali raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Arkasından 4.dönem yönetimi için seçimlere geçildi. 
Sinan TEMİZ önderliğinde tek liste olarak divana verilen yeni yönetim listesi kongre delegelerince oy birliği ile kabul edildi.

TEMİZ, KURULA KATILAN DELEGELERE TEŞEKKÜR ETTİ
Sinan TEMİZ yaptığı konuşmada ‘Şahsıma ve değerli yol arkadaşlarıma yetki veren tüm delegelerimize güvenleri için gönülden teşekkür ediyorum.’ dedi

ARTVİNİMİZİN SESİ KULAĞI OLACAĞIZ !

Temiz, ‘Kurulduğu günden bu yana umutla, sevgiyle büyüttüğümüz federasyonumuz dokuz yaşında. Çıktığımız bu yolda, kimseye baş eğmeden yürüdük. Karşılaştığımız onca zorluğa rağmen dokuz yıllık hayatımızda sizlerden aldığımız güçlü destek ve enerjiyle bugünlere geldik. Yönetim Denetim ve Disiplin kurullarımızdaki tüm değerli arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca federasyonumuzu oluşturan derneklerimize, delegelerimize, bu oluşumu kuranlara, yaşatan, emek veren, destek olan herkese ve siz değerli hemşehrilerimize saygıyla, sevgiyle teşekkür ediyoruz‘ dedi.

‘ARTVİNİMİZİN DOĞASI VE İNSANI EN BÜYÜK DEĞERİMİZDİR’
Sinan Temiz konuşmasında İSARF Artvin Federasyonu İstanbul’daki  Artvin Derneklerinin taban çalışmasıyla kurulmuş olup aşağıdan yukarıya doğru demokrat, şeffaf, özgürlükçü, dayanışmacı, laik, bağımsız, değişik kültür ve görüşleri kucaklayan, çevreye, doğaya, insanımıza, kültürümüze, tarihimize duyarlı bir anlayışla oluşmuştur. Hiç bir kuruma, kişiye, siyasi yapıya veya oluşuma tabi değildir. İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu kendi iç dinamikleri olan demokratik bir sivil toplum kuruluşudur. Bu anlayış temelinde Artvinimizin ilçelerine, beldelerine, köylerine, doğasına ve insanına hizmet etmeyi ilke edinmiş olup sorunlarının çözümü ve faydası için diğer STK’larla güç birliği yaparak ortak hareket etmiştir. Artvinimizin her ilçesi, her köyü, her yaylası, her ağacı, her deresi, her insanı, canlısı bizim için çok değerlidir’ dedi.

‘HEPİMİZ BÜTÜN RENKLERİMİZLE ARTVİNLİYİZ’

Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Ceratepe veya başka bölgelerdeki siyanürle maden-altın çıkarılması, hes, taş ocakları vb. gibi insanımıza, çevreye ve doğaya zararlı olan projelere karşı duyarlı STK ve çevre örgütleriyle beraber hareket etmeye devam edeceklerini belirten Temiz, "Artvinimizin başlıca iki önemli değeri vardır. ‘Birincisi: Ormanıyla, dağıyla, kuşuyla, böceğiyle, çiçeğiyle, deresiyle o muhteşem doğası, İkincisi;  Eğitim ve kültürüyle insana olan yatırımı. Federasyon olarak bütün renklerimizle, bu değerlerimizin faydası doğrultusunda derneklerimizle ve yönetimdeki değerli arkadaşlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz’ dedi.
İSARF'ın  Önceki Genel Başkanı Kimya Mühendisi Kenan SATIR'a değerli eşi Nursal Satır Hanımefendiye ve yönetimine yaptıkları çok değerli hizmetleri için ayrıca çok teşekkür ederim. Bu bir nöbet değişimidir. Kurucu ve 1. dönem genel başkanlığını gururla yaptığım İSARF Artvin Federasyonumuzun bu güne kadar hep içinde oldum. 4. Dönem yönetim ve derneklerimiz insanımız için, kültürümüz için, doğamız için, Artvinimiz için, hizmet ve faaliyetlerine hız kesmeden ve daha ileri bir seviyede devam ettirmek için birlikte çalışacağız" dedi.

‘DEPREMZEDELER UNUTULMADI’
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabır dileyen Temiz ‘Artvin Federasyonu olarak 2015 yılında Artvin’de meydana gelen sel felaketinde, yangınlarda olduğu gibi 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen depremde de  kısa sürede organize olup kurduğumuz platformla deprem bölgesine yardımlarımızı ulaştırdık. Bu yardımlarımız aralıksız sürüyor. Nerede bir can acırsa onu yüreğimizde hissederek acılı ve yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız’ dedi. 

İSARF Genel Kuruluna katılım sağlayan Artvin STK temsilcilerinin yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Muammer KESKİN, Şişli ve İBB Meclis Üyesi Fatoş Hamzalı, Milletvekili aday adayı Dr. Mustafa MELEK, Milletvekili aday adayı Uğur URAL, Milletvekili Aday Adayı ve Ardef Genel Başkanı Hakan BEKAR, Milletvekili Aday Adayı Duygu ÇELİK, Milletvekili Aday Adayı Dursun ATABEY, Çoruh Vadisi Borçkalılar Derneği Başkanı Hasibe ÖZKAN, Gürcü Kültür Derneği Başkanı Fehmi UZAL, 08 Dergisi İnisiyatif sahibi Ramazan BALCIOĞLU, Macahel Platformu Kurucusu Hayrettin YAVUZ, Artvin Hopa Spor Başkanı Lütfü KOLÇAK, Nadir ATAMAN, Ardef Genel Bşk.Yard. Osman SERT ve çok sayıda konuk'ta katılımcılar arasındaydı.

Ayrıca; Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİ, K.Çekmece Belediye Başkanı Kemal ÇEBİ, Milletvekili Aday adayı Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU, Milletvekili Aday adayı Doç.Dr. Oğuz KURDOĞLU
Milletvekili Aday Adayı Ahmet BİBER, ARSİYAD Başkanı Gürsel DURMUŞ kongreye iyi niyet mesajlarını gönderenler arasındaydı.

YÖNETİM
Sinan TEMİZ
Zafer KAPDAN
Tayfun KAPLAN
Erdinç ASLAN
Duygu ÇELİK
Özkan DEDE
Bilgen ÇETİN
Arzu YAZAR
Yasin KOCA
Ahmet EVBAŞI
Yüksel EKİNCİ
Sedat MEYDAN
Kenan SATIR
Ayfettin GEÇGİN
Halis KILIÇ
Zeki YAZAR
Şinasi ÖZCAN
Nermiye TEMİZ
Soner GÜMÜŞ
Telat MEYDAN
Murat DURSUN
Hadibey ALTUN
Galip AYDIN
Murat MEYDAN
Yusuf GÜVERCİN
Ayşe KATKAT
Muzaffer SAĞIR
Gül TOPÇU
Erkan YENİ
Yüksel MEYDAN
Metin SAYAR
İlhan KATKAT
Ensar ŞİMŞEK
Hadibey ALTUN
Temel EVBAŞI
Rasim YILDIRIM

DENETİM
Sezen GÖNENÇ 
Rahmi TOPAL
Dilek YAZAN
Öner DEMİR
Tuncay Özcan
Onur LEVENT

DİSİPLİN
Mustafa MELEK
Aziz YİĞİT 
Ramazan BALCIOĞLU
Adnan TOPAL
Nahit AKDEMİR
Sevinç DEMİR

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

Editör: Anıl Kılıçlı