Geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını kaybeden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak için bugün iki ayrı cenaze töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Şükrü Genç, yardımcısı Tutak’ı uğurlarken gözyaşlarını tutamadı.

Yüksel Tutak için önce saat 11:00’de Sarıyer Belediyesi’nin Büyükdere’deki başkanlık binası bahçesinde tören düzenlendi. Törene Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, başkan yardımcıları, CHP ve AK Parti’li belediye meclis üyeleri, CHP'li siyasetçi Dr. Cengiz Alp,Tutak’ın eşi, ailesi ve yakınları ile belediye çalışanları katıldı. Başkanlık binasına Yüksel Tutak'ın 'Seni çok özleyeceğiz' yazan büyük boy posteri asılıp, tabutunun üzerine de Beşiktaş forması konuldu.

Yüksel Tutak’ın ailesinin tabuta sarılarak gözyaşı döktüğü tören sırasında başta Belediye Başkanı Şükrü Genç ile tüm belediye personeli, genç yaşta vefat eden başkan yardımcısı için ağladı. Başkan Genç burada yaptığı konuşmada, “Yüksel Tutak’ı kime, neye soralım. Parklara mı, bahçelerimi, ağaçlara mı, yapraklara mı soralım. O bir karış toprağı değerlendirip, çocuklar için park yapmak için çaba harcayan biriydi” derken, gözyaşlarını tutamadı.

Yüksel Tutak için ikinci cenaze töreni, Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde düzenlendi. Şükrü Genç’in belediye başkanlığının ilk döneminde Park ve Bahçeler Müdürlüğü yapan, 30 Mart yerel seçiminin ardından da başkan yardımcılığına atanan Yüksel Tutak’ın makam odasının da bulunduğu müdürlük binasının bahçesindeki törende de mesai arkadaşlarından bir kez daha helallik alındı.

Başkan Genç ve Tutak’ın ailesi daha sonra makam odasına geçip, Yüksel Tutak’ın fotoğrafını çalışma masasına bıraktılar. Gözyaşlarının sel olup aktığı makam odasında, Tutak’ın eşi ve ailesini teskin etmek mümkün olmadı. Başkan Şükrü Genç ise uzun süre Tutak’ın boş kalan koltuğuna yaslanıp, gözyaşı döktü. Şükrü Genç, Tutak’ın ailesi odadan çıktıktan sonra bir süre daha odada kalıp, Tutak’ın fotoğrafına bakarak ağladı. Bu sırada belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.


Yüksel Tutak’ın cenazesi düzenlenen törenlerin ardından Yeniköy Camisi’ne götürüldü.

Buradaki törene 
CHP milletvekili Müslüm Sarı, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, eski Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz,  CHP ve AK Parti Meclis Üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, çalışma arkadaşları ve çok sayıdaki dost ve akrabası katıldı. Tutak'ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kent Yaşam gazetesi ailesi olarak merhum Yüksel Tutak'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Sarıyer Belediyesi çalışanlarına başsağlığı dileriz.
(Tuncay DAĞLI-Kent yaşam))



Editör: Haber Merkezi