Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

Türkiye’de sığınmacı sorunu büyüyerek devam ediyor. Sığınmacı sorununun en fazla hissedildiği megakent İstanbul’da da denetimler ve operasyonlar sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'de 'danışmanlık' şirketi adı altında çeşitli sahte belgeler ile yabancı uyruklu kişilere oturma ve ikamet izni başvurularına aracılık eden işyerlerine operasyon yapıldı.

2 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Bahçelievler'de 3 farklı iş yerine SGK, maliye, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve zabıta ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde 2 yabancı uyruklu şahsın izinsiz olarak çalıştırıldığı tespit edildi. Denetimde yakalanan 2 kişi sınır dışı işlemleri için geri gönderme merkezine teslim edildi. Baskın yapılan iş yerlerine ise çeşitli usulsüzlüklerden dolayı 460 bin lira idari para cezası uygulandı. Usulsüz faaliyetlerde bulunan ve resmi evrakta sahtecilik yaptıkları belirlenen 'danışmanlık' şirketlerinin mühürlendiği öğrenildi.

Editör: Anıl Kılıçlı