31 Mart 2024 yerel seçimlerine çok kısa bir süre kala partilerin il ve ilçe adayları da tek tek belli oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 2019'daki yerel seçimlerinde kazandığı ilçelerden Ataşehir ile Maltepe'de kimin aday olacağı merak konusu.

ONURSAL ADIGÜZEL SESLERİ

Kulislerde Ataşehir ve Maltepe İlçelerinde Belediye Başkanlığı adaylığı isimleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göz bebeği olarak bilinen Onursal Adıgüzel rüzgarı esiyor. Adıgüzel'in bu iki ilçeden birinde kontenjandan aday gösterileceği konuşuluyor.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

ONURSAL ADIGÜZEL KİMDİR?

Onursal Adıgüzel, çeşitli özel sektör firmalarında Endüstri Mühendisi ve yönetici olarak görev yaptı. Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi oldu, Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 34. Olağan Kurultay’da, 18. Olağanüstü Kurultay’da ve 36. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

Onursal Adıgüzel ayrıca 25, 26 ve 27. Dönemde İstanbul milletvekili seçildi. Adıgüzel, Şubat 2018’den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 26. yasama döneminde TBMM AB Uyum Komisyonu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu, Çevre Komisyonu ve CHP Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeliği yaptı. Endüstri mühendisi olan Onursal Adıgüzel, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

Editör: Anıl Kılıçlı