CHP ile İYİ Parti arasında soğuk rüzgarların ardından yerel seçimler için ittifak veya işbirliği görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı. Bu olaylar ışığında İYİ Parti'de CHP ile işbirliği yapılmama kararına tepki olarak bazı istifa olayları yaşandı. Özellikle bazı illerde ilçe teşkilatlarında toplu istifalar yaşanırken, milletvekili olan isimler de partiden ayrıldı.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

KÜÇÜKÇEKMECE'DE DE İSTİFA

‘Her yerde hür ve müstakil tek başımıza seçime gireceğiz’ diyen Meral Akşener’in bu kararından sonra istifalara İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak da dahil oldu. Belediye başkan adayı olarak da adı geçen ve acıkandı açıklanacak denilen Çolak’ın istifası İYİ partide istifaların durmadığını gösteriyor
 

ÇOLAK’IN AÇIKLAMASI
Fatma Çolak, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi: "Küçükçekmece İlçe kurucusu olduğum, 02.05.2018 tarihinden bugüne kadar Küçükçekmece İlçe Başkanlığı yaptığım görevimden ve İYİ Parti'den 02.02.2024 tarihi itibari ile gördüğüm lüzum üzerine istifa etme kararı almış bulunmaktayım. Gereğini bilgilerinize arz ederim."

Çolak’ın İstifanın partinin iç dinamikleri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ve ilerleyen süreçte nelerin yaşanacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.
 

Editör: Anıl Kılıçlı