Bilgisayarların, mobil cihazların gelişimi, internetin hızlanması hayatı kolaylaştırdığı kadar insanlara maddi ve manevi olarak büyük zararlar da verebiliyor.

Özellikle sosyal medya ve haberleşme uygulamalarının artık önü alınamaz bir şekilde fazlalaşıp çeşitlenmesi tehlikelerin boyutunu da artırıyor.

DISCORD ÇETESİ TERÖR ESTİRDİ

Gazetemize ulaşan A.K isimli okurumuzun yaşadıkları, internette çocuklarımızı ve ailelerimizi bekleyen tehlikeyi gözler önüne serdi.

A.K, 10 yaşındaki oğlu R.G.K’nin bir arkadaşı tarafından Discord adlı sohbet uygulamasına davet edildiğini ve tehdit edildiğini söyledi. A.K, “Oğlum yaşıtı olan arkadaşı tarafından davet edilip bir çeteyle görüştürülüyor. Çete oğlumdan bir video istiyor ve oğlumun videoda çete üyelerinin benimle ilişkiye girdiğini söylemesini istiyorlar. Bu çete kişisel bilgileri de bir şekilde ele geçirdiği için söylediklerinde inandırıcı oluyor. Oğlum yaşadığı travmayı halen atlatamadı.” dedi.

“CANINA KIYMAK İSTEDİ”

Oğlunun çok ağır bir travma geçirdiğini söyleyen A.K, “Oğlum birçok gece uykusundan kabus görerek uyandı. Bu olaya sebep olanlardan biri olan arkadaşının ismini bile duyunca dayanamıyor, oturduğu sokaktan geçmiyor. 2 ay boyunca eğitimden uzak kaldı ve hiçbir şekilde normal hayata dönemedi hatta canına bile kıymak istedi. Bundan sonra yaşadığımız bu korkunç olayların başkasının başına gelmemesi içindir bütün çabam.” ifadelerini kullandı.

“DAVAMIZ AÇILDI”

Halihazırda şikayetleri üzerine birkaç farklı başlıkta dava açıldığı söyleyen anne A.K, “Avukatımız, emniyet müdürümüz süreç boyunca bizimle gerçekten çok fazla ilgilendiler. Onlara teşekkür ediyorum. Yalnız Çocuğumu çeteyle görüştüren arkadaşı aynı okulda okumaya devam ediyor. Okul yönetimi bu konuda hiçbir uyarı vs. bile yapmadı. Çocuk hiçbir şey olmamış gibi hayatına ve eğitimine devam ederken benim çocuğum aylarca tedavi gördü.” dedi.

Anne A.K'nin savcılığa yaptığı suç duyurusu tutanağı;

"KİŞİSEL BİLGİLER ÇALINSA DAHİ İNANMASINLAR"

Kişisel bilgiler konusuna da değinen anne A.K, “Ailelerin öncelikle bütün uygulamaları ve kullanılan cihazlardaki internet geçmişi gibi her şeyi kontrol etmesi lazım. Ayrıca çocukların da konuştukları insanlara kişisel bilgiler hakkında bilgi verseler dahi inanmamaları ve istediklerini yapmamaları gerek. Benim oğlum bana gelip söyledi ama söylemeyen ve sessiz kalan çocuklar olabilir, bu büyük bir tehlike” dedi.

AYNI ÇETE DEPREMDE DE SAHNEDEYDİ

Eşi ile kızını bıçaklayan Afgan'ı durduran genç tutuklandı Eşi ile kızını bıçaklayan Afgan'ı durduran genç tutuklandı

Discord’da faaliyet gösteren bu çete Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili doğrudan etkileyen büyük depremlerin ardından da sahnedeydi. Çetenin, enkaz altında kalan vatandaşları arayarak arama kurtarma ekibi rolü yapıp yardım bekleyen insanları kandırdıkları ve dalga geçtikleri videolar sosyal medyada büyük infial yaratmıştı. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı