14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimine 33 gün kaldı. Artık çok kısa bir süre kalan seçimler öncesinde mitingler de hız kesmeden devam ediyor. CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çanakkale'de ortak miting yaptı. Ortak mitinge Çanakkalelilerden yoğun ilgi gösterildi.

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Çanakkale Buluşması'nda konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş şunları söyledi;

Kemal Kılıçdaroğlu:

"Sana söz Çanakkale, iktidar olacağız. Sana söz Çanakkale, bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim.
Uzun süre yağmurun altında kalmanıza gönlüm izin vermiyor. Gerçek anlamada bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İşi, aşı getireceğiz. Hiçbir anne evladını okula gönderirken asla düşünmeyecek.
Emekli kardeşlerim, 2015 tarihinden bu yana emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye verilsin dedim. Eksik yaptılar. Kurban Bayramı'nda göreceksiniz, ödenmeyen bayram ikramiyesi 15 bin lira hesaplarına yatacak. Bay Kemal'i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdi mi, doğrudan yapar. Emekliye hak ettiği bayram ikramiyesini vereceğiz.
Hiçbir ailede yoksulluk sınırı altında kalmasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Gençler, en büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum. Devlette liyakati sağlayacağız, sözlü sınavı kaldıracağız, KPSS'de ne aldıysanız atamanızı yapacağız. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak.
Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız.
Zaman zaman bizi suçluyorlar, vay teröristler vs. diye. CHP’nin iki kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız. Onlar, tek adam rejiminin ne yaptığını çok iyi biliyorum. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Terör örgütünden kaçtılar, bayrağımızı indirdiler, vatan topraklarını terk ettiler. Bunu yapanlar milliyetçi olamazlar, asla ve asla milliyetçi, vatansever olamazlar.
Benim bu millete sözüm var. Süleyman Şah Türbesi’ni vatan toprağına geri götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz oraya.
Cumhurbaşkanlığı uçaklarını satacağım ve yangın söndürme uçakları alacağım. Bizim lükse ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanı mütevazi olur.
GATA'yı, askeri hastaneleri bir hafta içerisinde açacağız.

Ekrem İmamoğlu:

"Yağmur yağıyor. Yağmurda da ıslanacağız, pırıl pırıl güneşte de hep beraber güzel günlere adım atacağımız günler yaklaşıyor. Çanakkale ruhu milletçe hepimizi sarar sarmalar. Bize millet olduğumuzu hatırlatan yerdir Çanakkale.
Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır. Çocuklarımız, gençlerimiz için yoğun bir mücadeleye hep birlikte koşacağız. Sandıklara gideceğiz, büyük bir oy patlaması yapacağız, aynı zamanda hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız."

Mansur Yavaş:

"Bunlar idare edemez dediler, eski dönemin 4,5 milyar borcunu ödedik. Onlar gibi yapmak zorunda değiliz, onlar da bizim gibi düşünmek zorunda değil ama bıktık artık. Her seçim kendileri gibi düşünmeyenler terörist. Hiçbir kusur bunların üzerine konmuyor. Pahalılık var, pazarcılar terörist. Pahalılık var, soğancılar terörist. Terörist diye diye toplumun yarısını teröristlikle itham ettiler. Bizler de en az onlar kadar Müslüman, en az onlar kadar vatanseveriz. Teröriste terörist deriz, katile katil deriz. Hiçbir zaman mevsimlik vatanseverlik yapmayız

İnşallah 15 Mayıs’tan sonra bu korku iklimini üzerimizden atıp baharlar yaşatmak üzere ve Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yaparak Türkiye’nin tümüne bahar gelecek”

Editör: Anıl Kılıçlı