Seçimde ikinci turla ilgili yine anlaşılamayan bir karara imza atıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için ABD'de, 20-21 Mayıs'ta oy kullanılabilecek. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Seçim takviminde ise yurt dışında ve gümrük kapılarında 20-24 Mayıs arasında oy kullanılacağı belirtilirken, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin sosyal medyadan açıkladığı tarihlere tepki yağdı: "Avrupa’da 4 gün olan oy kullanma süresi neden Amerika’da sadece 2 güne indirildi?"

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

YSK'DA 2 DEĞİL, 4 GÜN

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre, ikinci tur için yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayıp 24 Mayıs'ta sona erecek.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabında, açıklamanın yer verildiği paylaşıma çok sayıda eleştiri ve tepki geldi.

Büyükelçilikten yapılan açıklama şöyleydi;

"Kıymetli vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci turu ABD'de sadece 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecektir. Yurtdışı seçmen kaydı bulunan vatandaşlarımız, Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımız ile South Jersey ve Long Island'da kurulan sandıklarda yerel saatle 08:00-22:00 arasında de oy kullanabileceklerdir"

CHP'NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

CHP Seçim İşleri Başkanı Muharrem Erkek, "CHP olarak YSK’ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi." dedi.

ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler.

Editör: Anıl Kılıçlı