İstanbul’da Türk dünyası buluşmalarına da katkılar sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Asya’daki büyük Türki Cumhuriyetlere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Türkistan, Kazakistan ve Özbekistan gibi stratejik Türk Cumhuriyetlerinde temaslarda bulunan Kılıç, önümüzdeki dönemde yapılacak iş birlikleri anlamında da önemli görüşmeler yaptı.

TÜRKİSTAN’DA ‘MUSTAFA KEMAL’ ADI YAŞAYACAK

Türkistan’a yaptığı ziyarette Türkistan Belediyesi Başkanı Nurbol Turaşbekov’la görüşen Kılıç, Mustafa Kemal müjdesi verdi. Kılıç, “Ana yurdumuz Türkiye’den Ata yurdumuz Türkistan’a Mustafa Kemal Atatürk’ü yaşatıyoruz.

Kazakistan’ın değerli kenti ve bizim kardeş belediyemiz Türkistan Belediyesi Başkanı Nurbol Turaşbekov’u belediye meclis üyelerimizle birlikte ziyaret ettik.

Kardeşimiz Türkistan’da da artık Mustafa Kemal Atatürk’ün adı yaşayacak.”

Kılıç daha sonra Pir Ahmet Yesevi’nin türbesine geçti. Kılıç, “Türkistan’da, Pir Ahmet Yesevi’nin mekanındayız. Hangi partiden olursak olalım; Ahmet Yesevi’nin 11. yüzyılda bu topraklarda hayat verdiği birliği, dirliği ve huzuru yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı! Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı!

Kazakistan’da akademik bir ziyarete imza atan Kılıç, “Maltepe ile Türk Dünyası kardeşliği güçleniyor. Kazakistan ziyaretimiz kapsamında, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Kazakistan Cumhuriyeti Ticaret Odası Başkan Vekili, Türkistan Meclisi Milletvekilleri, Türkistan Belediye Başkan Yardımcısı ve değerli Kazakistanlı dostlarımızla bir aradayız.”

ÖZBEKİSTAN’DA KÜLTÜR-SANAT BULUŞMASI

Özbekistan Taşkent’te sanatçılarla bir araya gelen Kılıç, “Özbekistan, Taşkent’teyiz. Meclis üyelerimizle birlikte Türkiye Taşkent Büyükelçimiz Olgan Bekar, Özbekistan’ın en önemli topluluklarından olan Özbekistan Sanatçılar Birliği Başkanı İbrahim Valihodcyev, Maltepe Belediyesi olarak kurucularından olduğumuz Avrasya Tiyatrolar Birliği Özbekistan Temsilcisi Aybek Kopadze ve Özbekistanlı sanatçı dostlarımızla bir aradayız.” şeklinde paylaşım yaptı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı