Konya'da 14 yaşındaki öğrencisi S.D.'ye (14) cinsel istismarda bulunan coğrafya öğretmeni M.K. (55), tutuklandı. Öğrencinin ailesi, erkek öğretmenin çocuklarına uyguladığı istismarı anlatırken, öğretmenin öğrencisine attığı mesajlar kan dondurdu.

‘WHATSAPP’ ÜZERİNDEN TACİZ ETTİ

Kentte bir lisede öğrenim gören 9’uncu sınıf öğrencisi S.D.,18 Nisan günü ailesine, öğretmeni M.K.'nin ocak ayından itibaren kendisine 'WhatsApp' ve sosyal medya üzerinden mesajlar gönderdiğini, özellikle son bir aydır da mesajların cinsel içerikli olduğunu, daha önce aracıyla eve bırakırken öpmeye çalıştığını ve en son da okulda merdivenlerde elle tacizde bulunduğunu iddia etti. Bunun üzerine ailesi, öğretmen M.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

MHP'de 3 Mayıs; Türkçülük gitti Milliyetçilik geldi MHP'de 3 Mayıs; Türkçülük gitti Milliyetçilik geldi

Resim

“HOCA LAFINI KALDIRSAK MI?”

Öğrenci, verdiği ifadede, M.K'nin, "Hoca lafını kaldırsak mı?" dediğini söyledi. Öte yandan mesajlaşmalara yansıyan olayda öğretmenin, "Seni çok seviyorum var mı ötesi?" dediği görüldü.

ÖĞRENCİLER DE TANIK OLARAK DİNLENDİ

Soruşma kapsamında tanık olarak dinlenen aynı sınıftaki öğrencilerden biri, S.D.’nin yaklaşık bir ay önce kolye, yüzük ve küpeden oluşan gümüş takımını gösterip, öğretmen M.K.’nin kendisine alıp, ceketinin cebine koyduğunu anlattığını söyledi. Aynı öğrenci, öğretmenleri M.K.’nin sınıfa gelerek S.D.’nin kalemliğini sorduğunu ve daha sonra S.D., ile öğretmenin yanına gidip kalemliği teslim aldıklarında içinde bin TL’nin olduğunu, bir sonraki teneffüste ise gümüş takı ve parayı iade etmek için öğretmenin yanına gittiklerini anlattı. Aynı öğrenci, öğretmen M.K.’nin S.D.’yi evine bırakırken aynı araçta kendisinin de olduğunu, öğretmeninin, S.D.’yi yanağından öptüğünü öne sürdü.

MESAJLARI BÖYLE SAVUNDU: HAL, HATIR SORMA

M.K. mesajlarla ilgili olarak ise şu savunmayı yaptı:

“Instagram hesabımda S.D. de eklidir. Kendisi beni eklemişti. S.D, kendisinin hesabında ara ara erkek bir şahsın fotoğrafını paylaşıyordu. Fotoğrafta ‘karıcım, kocacım’ yazıyordu. Ben de bu erkek şahsın profilini incelediğimde kendisinin şiddet yanlısı olduğunu, silahlı resimlerinin olduğunu fark ettim. Ben de bunun üzerine 16.04.2024 günü okulda S.D’ye ‘Pis bir yere düşmüşsün, nereye götüreceği belli değil, başın belaya girer, ailene de söyleyeceğim, okul disiplin kuruluna da bildireceğim’ dedim.

Editör: Anıl Kılıçlı