Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun Cumhuriyetimizin 100. Yılında Süper Kupa maçını Suudi Arabistan'da organize etmiş ve organizasyon en başından itibaren kamuoyunun tepkisini çekmişti. İki kulüp de çeşitli gerekçelerle maçın Suudi Arabistan'da oynanmasına karşı çıkmış ancak kulüpler maçı oynamak için Suudi Arabistan'ın yolunu tutmuştu.

ATATÜRK KRİZİ

Maçın oynanmasına saatler kala takımların ısınma hareketleri için sahaya çıkarken kullanmak istedikleri 'Atatürk'lü tişörtlere Suud yetkililerden engelleme geldi. Sonrasında Fenerbahçe'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü olan "Yurtta Sulh Cihanda Sulh"u taşıyan pankartla sahaya çıkması da engellenince önce Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha sonra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ayrı ayrı tepkiler gösterdi. Yapılan toplantılar sonrasında iki kulüp sahaya çıkmama kararı aldı.

KAHRAMANLAR GİBİ KARŞILANDILAR

İki kulüp de gösterdikleri irade nedeniyle İstanbul'da kahraman gibi karşılandı. Küçükçekmece Belediyesi ilçenin dört bir yanını Atatürk posterleri ve pankartlarıyla donattı. Küçükçekmece Belediyesi aynı zamanda takımları karşılamak için tüm Küçükçekmece halkını ücretsiz olarak havalimanına götürdü.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Gençlerin Sorunlarını Dinledi! Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Gençlerin Sorunlarını Dinledi!

Editör: Anıl Kılıçlı