Küçükçekmece Kaya Sebati Tuncay İlkokulu öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Okulun 4-A sınıfı öğrencileri, "Lösemili Çocukları Güldürüyorum" teması ile öğretmenleri Nevin Aygün'ün yazdığı ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ adlı piyesi sahnelediler. Birinci Dünya Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı'na kadar mücadelenin içinde bulunmuş, Seyit Onbaşı'dan, Halide Edip'e, Mustafa Kemal Paşa'dan kahraman şehitlerin hatıratlarına pek çok hikayeyi sahneye taşıyan öğrenciler izleyicilere duygu dolu anlar yaşattılar. Minik yürekleriyle heyecan içinde sahneye koydukları performansları ile profesyonel tiyatrocuları aratmadılar.
İlk kez 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde sahnelenip 22 Mart'a kadar sahnelenen tiyatro oyunu öncesinde 4-A sınıfı öğrencileri bilet satışı yaptılar. Okullarında sınıf sınıf, Sefaköy semtinde esnaf esnaf gezerek sattıkları biletlerin gelirini lösemili çocuklar yararına kullanılması için Lösemili Çocuklar Vakfı'na (LÖSEV) bağış yapacaklarını ifade ederek saha çalışması yaptılar. Sınıf Öğretmenleri Nevin Aygün, çocukların kendi yaşlarından beklenmeyecek düzeyde bağış amaçlı bilet geliri elde ettiklerini ifade etti.

İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

Öğretmen Nevin Aygün ve 4-A sınıfı öğrencilerini bu anlamlı etkinlikte Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de yalnız bırakmadı. Oyunun sahnelendiği ilk gün çocukları yalnız bırakmayan ve her bir öğrenci adına bir bilet satın alarak destekte bulunan Çebi çocuklarla sahnede sohbet etti.

ÇEBİ: "YAŞLANIRSAM BENİM O GÜNLERİMDE BİZİ SİZ YÖNETECEKSİNİZ" 
Başkan Çebi, "Nesiller boyu anlatılması gereken bir destanı, Çanakkale Zaferi'ni tiyatro sahnesine taşıyan sizlere teşekkür ediyorum. Oyununuza bir başka büyük anlam daha yükleyip lösemili arkadaşlarınız için bilet satıp bağış toplamanız beni oldukça duygulandırdı. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Sizi böylesine güzel yönlendiren, emek veren öğretmeniniz Nevin Hanıma, anne babalarınıza teşekkür ediyorum. Siz bizim geleceğimizsiniz ve ben sizi bu güzel işlerin içinde gördükçe gurur duyuyorum. Ben sizi en başta da kendi geleceğim olarak görüyorum. Allah ömür verir de yaşlanırsam benim o günlerimde bizi siz yöneteceksiniz. Ben kendimi size emanet edeceğim. Bugün sahnelediğiniz oyununuz ve amaçladığınız yardım projesi ile beni de ailelerinizi de çok duygulandırdınız" dedi. Başkan Çebi sahnede çocuklarla tek tek sohbet etti. Ailelere ise en büyük yatırımın çocuklara ve onların eğitimine yapılmaları tavsiyesinde bulundu.
 

AYGÜN: "PROJE ÖYLE BİR BÜYÜDÜ Kİ, DIŞARIDAN PEK ÇOK İNSAN BİZE ULAŞTI" 
Sınıf öğretmeni Nevin Aygün ise Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye sürprizi için teşekkür etti. Aygün, "Çocuklarımın minik yürekleri tiyatro sevgisi ve heyecanı ile doluydu. Önce bir oyun sergilemek istemiştik. Sonra buna daha büyük bir anlam katabileceğimizi düşünerek bu projemiz aklımıza geldi. Çocuklarım beni yanıltmadılar. Fikrimiz bir projeye dönüştü ve sahip çıktılar. Özveriyle sokak sokak dolaşarak bilet sattılar. Hem oyunumuzun konusu hem de amacı çok değerli olunca büyük destek gördük. Önce oyunumuzu okuldaki tüm çocuklar izlesin istedik ama proje öyle bir büyüdü ki dışarıdan pek çok insan bilet almak ve oyunu izlemek için bize ulaştı. Sayın belediye başkanım, çocuklarımızı yalnız bırakmadığınız, oyunumuzu izlemeye geldiğiniz ve projemize destek verdiğiniz için yavrularım çok mutlu, bende oldukça gururluyum. Sizin de hem çocuklara düşkünlüğünüzü, hem de kamu yararına faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara duyarlılığınızı biliyordum. Projemizi duyduğunuzda kayıtsız kalmayacağınıza inanıyordum. Bizi yanıltmadığınız ve yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Çocuklar, Başkan Çebi'den oyunlarını kültür merkezlerinden birinde tüm Küçükçekmece'ye izletebilmek için imkan sağlamasını talep ettiler. Başkan Çebi ise çocukların isteğinden memnuniyet duyduğunu, isteklerinin gerçekleşmesi için destek olacağını belirtti. TAYFUN ERCAN - KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı