15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm Türkiye’de aynı saatlerde yapılan anma törenleri ile unutulmadı. Küçükçekmece Kaymakamlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenledi. Şehitlerin unutulmadığı akşamda; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz konulu videolar, ilahiler, dualar ve son olarak sala ile sahneden şehitler anıldı. 

Küçükçekmece Kaymakamı Mehmet Tunç’un ev sahibi olduğu törene;  Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Cem Özel, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Rasim Yıldırım, Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Bambal, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Küçükçekmece İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Murat Gülep, mahalle muhtarları, STK’lar ve Küçükçekmeceliler katılım sağladı. 

TUNÇ: 15 TEMMUZ’UN TEZAHÜRÜ BİR OLMA ÜLKÜSÜDÜR

Küçükçekmece Kaymakamı Mehmet Tunç anma programında konuşarak, “Devletimize ve milletimize karşı girişilen bu hain darbe girişiminin kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilişinin yedinci yılında yine hep beraber bir ve bütünüz. O gecenin milletimiz üzerindeki tezahürü bir ve bütün olma ülküsüdür. Önemli olan bir ve bütün olmaktır. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil. Aynı zamanda vatanımıza karşı girişilen bir hain operasyondur. Milletimiz istikbaline o gece sahip çıktı. Her onurlu duruşun yarattığı bir acı vardır. O gecenin sabahında 250 vatan evladımızı şehit verdik. 2700’ün üzerinde ise gazi. Bizler bugünü ve yarını şehit ile gazilerimize borçluyuz. Türkiye Yüzyılı’nın kahramanları olan aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz.” dedi.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

KUZUGÜDEN: BU MİLLET DARBELERE KAPIYI KAPATTI

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden de 15 Temmuz’la birlikte darbelere kapıların kapatıldığını söyleyerek şunları aktardı;

“15 Temmuz sonrasında demokrasimizin daha çok geliştiğini görüyoruz. Bundan sonra darbe yapmak kolay olmayacak. Çünkü 15 Temmuz darbe girişimlerine kapıyı kapatmıştır. Yaşı benle aynı olan kişiler çok iyi bilirler ki 60-70-80’ler darbeler ve muhtıralarla geçti sonrasında 15 Temmuz’u da yaşadık ama milletimiz o hainlere öyle bir tokat vurdu ki bundan sonra böyle bir şey yaşamayacağımızı düşünüyorum.”

Siyasi partilerin Küçükçekmece ilçe teşkilatlarının değerli başkanları da programda kürsüye çıkarak adına yakışı bu Milli Birlik gününde konuşmalara imza attılar. SERKAN HORUZ/ KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı