7. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin son gününde Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda dereceye giren yazarlar ödüllerini alırken, 2018 Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü de yazar İnci Aral’a verildi. Anneler Günü nedeniyle etkinlik alanına getirilen pasta ise Belediye Başkanı Şükrü Genç, yazar İnci Aral, Başkan Genç’in eşi, annesi ve edebiyat günlerine gelen kadınlar tarafından kesildi.

Üç gündür devam eden 7. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin kapanışı her zamanki gibi muhteşem oldu. Şiir Teknesi ile boğaz turu yapılıp, etkinlik alanında çok sayıda yazar kitaplarını imzalarken, gazeteci-spiker Nevşin Mengü “Savaş ve Edebiyat” konulu söyleşisini gerçekleştirdi. 2018 Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nü alan yazar İnci Aral ise Sadık Aslan’nın sunduğu “Edebiyatımızda İnci Aral” adlı söyleşide yazarlıkla ilgili düşüncelerini ifade edip, kitaplarını nasıl yazdığı konusunda bilgi aktardı.

Daha sonra Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda dereceye giren ortaokul, lise ve yetişkinler kategorisindeki yazarlara ödülleri takdim edildi. Yerel anlamda verilen 2018 Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü Sarıyerli yazar Nurten Ertul’a verilirken ulusal anlamda da aynı ödülü İnci Aral aldı.

Ödül töreninde sonra Cem Adrian bir konser verdi. Havanın soğuk olmasına karşın üç gündür kalabalık gruplar halinde etkinliği izleyip, yazar, şair ve sanatçılarla bir araya gelme imkanı bulan vatandaşlar, stressiz nefes alabilecek farklı bir atmosfer yarattıkları için emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi