Ünlü ressam Karl Talip Kara, İznik ve Osmanlı Motifleri’ni içinde barındıran 'Bir Yolculuk Güncesi' adlı sergisiyle, Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.
Bu kapsamda gerçekleştirilen Osmanlı’nın Hat sanatı ile İznik Çini sanatını kendisine özgü kültürel bir havada yorumlayan Kara’nın kişisel sergisinin açılışına birçok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı.

'HEM BATILI HEM DOĞULU EVİNİN DUVARINA ASABİLİR'

'Bir Yolculuk Güncesi' sergisiyle Küçükçekmecelilerle ilk kez bir araya geldiğini belirten Kaya, “Yurt dışında daha bir Türk oluyor insan. Bu nedenle biraz bizden biraz da onlardan bir şeyler katmak istedim eserlere... 500 yıllık sanatsal zenginlikleri, İznik'i daha sıcak bir şekilde batılı tadında işledim. Buradaki eserleri hem Batılı hem Doğulu herkes evinin duvarına asabilir.' dedi.

'KÜÇÜKÇEKMECE ÇİN'DEKİ SANAT KÖYÜ GİBİ'

Ayrıca Kara, sanata ve sanatçıya verdiği önem ve destek dolayısıyla Aziz Yeniay’a teşekkür ederek, "Çin'de Pekin'in 20 kilometre ötesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sanatçıların kullanımına sunulan bir sanat köyü var. Ben Küçükçekmece'yi aynen oraya benzetiyorum. Burada tiyatrosundan sergisine her türlü sanat icra ediliyor ve çocuklar, yetişkinler tarafından öğreniliyor. Bu harikulade bir şey. "diye konuştu.
Sanatçının çiniyi resimleyerek oluşturduğu 20'ye yakın çalışmasının yer aldığı sergi 10 Ocak tarihine kadar HKSM’de görülebilir.



Karl Talip Kara Kimdir?

Ressam Karl Talip Kara, 1978’de Belçika’nın başkenti olan Brüksel’de, üç çocuklu bir Türk ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukluğunun bir kısmını İstanbul’da anneannesiyle birlikte geçirdi. Brüksel, Fransa ve Çin de sanat eğitimi aldı. Dünyanın 38 farklı ülkesinde bulundu. Onun seyahatleri birçok farklı kıta ve farklı ülkelere oldu. Bunlar sırasıyla Orta Afrika, Batı Avrupa ülkeleri, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Afrika ülkeleri, Hindistan ve Çin’dir. Çin’de sanata olan sevgisi onun neredeyse üç yıl orada yaşamasını sağladı. Asya sanatı ve Osmanlı sanatından esinlenerek çalışmalar yaptı. Sufizme, Osmanlı hat sanatına ve İznik çini sanatına olan ilgisi onun kültürel hayatını çok etkiledi.
 

Editör: Haber Merkezi