AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum ve Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’ın Soğanlık Mahallesi Kent Meydanı’nda vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Cumhur İttifakı'nın Soğanlık Meydanı’nda düzenlenen programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, seçim vaatlerini ve projelerini Kartal’ın Soğanlık Meydanı’nda açıkladı. Mitingde selamlama konuşmalarını yapan Kartal AK Parti İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Halit Karaaslan’ın ardından Cumhur İttifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

KARAKAYA: KARTAL’I ESKİ BAŞARILI GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Karakaya, “Yeniden Kartal” diyerek, Kartal’ı zirveye taşımak amacıyla çıktıkları bu yolda öncelikle Kartal’da kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini belirtti. Kartal'ın ulaşım sorunlarına çözümler üretecekleri alternatif yol, köprü ve kavşak projeleri gerçekleştireceklerini ifade etti. Trafiği rahatlatmak adına sürdürülebilir ulaşım projelerini hayata geçirerek, akıllı şehir çözümleriyle trafik yönetimini iyileştireceklerini vurguladı. Ayrıca, Kartal’da vatandaşlara sporun her dalına ulaşma imkanı sağlamak, spor tesisleri kurarak gençlerin ve yetişkinlerin spor yapma imkanlarını artırmak için çalışacaklarını dile getirdi. Kartalspor’u eski başarılı günlerine kavuşturacaklarını ve ilçeyi ulusal arenada temsil etmek için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. İş imkanlarını artırmak için yerel girişimcilere destek sağlayacaklarını ve küçük-orta ölçekli işletmelerin büyümesini teşvik edecek politikaları hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

VİZYON PROJELERİ SIRALANDI

Kartal'ın her bireyin hak ettiği yaşam kalitesine ulaşabileceği bir şehir olması için çaba göstereceklerini ifade eden Karakaya, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak ve haklarına saygı göstermek, sokak hayvanlarının refahını sağlamak ve onların haklarına saygı göstermek gibi konulara da vurgu yaptı. Vizyon projeleri arasında kentsel dönüşüm, Taş Ocağı Millet Bahçesi, Kartal Spor Stadı, Kartal Spor Meydanı, Deniz Kartalı, Kent Kütüphanesi, Kartal Gözü Seyir Terası gibi birçok proje bulunduğunu belirtti ve bu projeleri 1 Nisan tarihinden itibaren Kartal halkının desteğiyle hayata geçireceklerini söyledi.

KURUM: KARTAL’IN MAKUS TALİHİ DEĞİŞECEK

Cumhur İttifakı Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya’nın ardından vatandaşlara seslenen Murat Kurum, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kartal mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, sevgilerini ileterek başlayan Kurum, “İstanbul’umuzun, Kartal’ımızın dört bir yanından şanlı bayrağımızı alarak bu meydana koşan, bu meydanı dolduran tüm kardeşlerimize hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz diyorum.” dedi. İstanbul'da 31 Mart seçimlerinde güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı'na destek vereceğini ifade eden Kurum, Kartal'ın 31 Mart akşamı zaferle çıkacağını ve Kartal'ın makus tarihini değiştireceklerini söyledi. Kartal'ın yaşadığı sorunlara çözüm getirmek ve ilçeyi daha yaşanabilir bir hale getirmek adına projelerini paylaştı.

“SORUMSUZLUK, İLGİSİZLİK, LİYAKATSİZLİK, BECERİKSİZLİK…”

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Murat Kurum, İstanbul'un belediye başkanlığını CHP'nin yönetimine bırakılmasının sorumsuzluk, ilgisizlik, liyakatsizlik ve beceriksizlik anlamına geldiğini ifade etti. Kartal'da yaşanan sorunlara vurgu yaparak, Kartal'ın dört bir yanındaki vatandaşların beş yıldır biriken sorunlar yüzünden dertli olduğunu belirtti. İlçenin sahip olduğu güzelliklere rağmen yaşanan sorunları çözemediğini ve CHP'nin beceriksizliğinin bu sorunlara neden olduğunu ifade etti. Kurum, Kartal'da yaşayan vatandaşların, CHP'nin yönetimindeki belediyelerin temel belediyecilik görevlerini dahi yerine getiremediğinden şikayetçi olduğunu söyledi. İstanbul'un uzun sahil şeridine sahip olmasına rağmen Kartal'daki vatandaşların kokudan rahatsız olduğunu belirten Kurum, CHP'nin yönetimindeki belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmediğini ifade etti. Kurum, Kartal'da yaşanan sokak hayvanı sorununa, yeşil alan, park ve otopark eksikliklerine, kentsel dönüşüm ihtiyacına dikkat çekti.

İBB İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞILACAK

Murat Kurum, Kartal'ın sorunlarını çözmek ve ilçeyi daha yaşanabilir hale getirmek için projelerini paylaştı. Aydos-Pendik yolunu ve Kartal sahil düzenlemesini yaparak Kartal'ın çehresini değiştireceklerini, 2,5 yıl içinde Kartal D100 Uğur Mumcu raylı sistemini ve Üsküdar-Kadıköy-Maltepe-Kartal tramvay hattını tamamlayacaklarını, Hasan Ali Yücel Sanat Merkezi'ni yenileyerek Kartal'ın kültür yaşamına katkı sağlayacaklarını ve Aydos Kent Parkı'nı düzenleyerek 100 dönüm üzerinde bir alanı vatandaşların kullanımına açacaklarını dile getirdi. Ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla başlatacaklarını ve mülkiyet sorunlarını çözerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde Kartal'ın tüm mahallelerinde çalışacaklarını belirtti.

Murat Kurum, Kartal'ın makus talihini değiştirerek, ilçenin yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için vatandaşların desteğiyle 1 Nisan'dan itibaren projelerini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi. Kurum, Kartal halkına teşekkür ederek, AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın iş başına geldiğinde güçlü projelerle sorunları çözeceklerini ve ilçenin daha aydınlık bir geleceğe kavuşacağını ifade etti.

Murat Kurum ve Hüseyin Karakaya, Kartal ziyaretleri sırasında Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Fidanbaşı Köyü Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği ve Uğur Mumcu Cemevi'ni ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Editör: Anıl Kılıçlı