Aydın'da bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansör düştü. Olayda Zeren Ertaş isimli bir öğrenci hayatını kaybetti. Olay sonrası öfkeli öğrenciler yurdun bahçesinde eylem düzenledi.

VALİ CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yaptığı açıklamada, yurttaki 15 kişilik asansöre 16 kişinin bindiğini, asansörün, birinci kattayken henüz kapı kapanmadan kaymaya başladığını belirterek, bu sırada asansördeki öğrencilerden birinin panik halinde dışarı çıkmak isterken arada sıkışarak vefat ettiğini söyledi.

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik." diye konuştu.

Gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getiren Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Zeren Ertaş'ın cansız bedeni ambulansa konulduğu sırada arkadaşları çığlıklar attı.

MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Küçükçekmece'deki acı olayla ilgili tahkikat Küçükçekmece'deki acı olayla ilgili tahkikat

Olaylar sonrasında Kız Öğrenci Yurdu müdürünün açığa alındığı bilgisi paylaşıldı.

DAHA ÖNCE YAPILAN ŞİKAYETLER ORTAYA ÇIKTI

Yurdun asansörüyle ilgili henüz 1 hafta önce yapılan şikayetler ortaya çıktı.

Resim

Editör: Anıl Kılıçlı