Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat ise konuşmasında, Fatih'in içinde bulunduğu durumu ve çözüm önerilerini paylaştı. Polat, 120 gündür sahada olduğunu ve halkın dertlerini dinlediğini vurgulayarak, partizan siyasetin ülkeyi nasıl olumsuz etkilediğini gördüğünü belirtti. Ayrıca, İstanbul'u yüzde 13 farkla kazandıklarını ve Fatih'te de büyük bir zafer elde ettiklerini ifade etti.

Yeniden Aydınlanma Derneğinin Başkan Yardımcısı İhsan Yavuz programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi Yavuz, “Sevgili katılımcılar hepiniz her sene yaptığımız geleneksel hale gelen iftar programımıza hoş geldiniz bizler bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz bizler geçmişimizi bilmek ve coğrafyamızı bilmemiz gerekiyor Mahir başkanım geldiği için sağ olsun var olsun ve bu organizasyona emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

POLAT: FATİH GÖÇMEN YERLEŞKESİ

Küçükçekmece'deki acı olayla ilgili tahkikat Küçükçekmece'deki acı olayla ilgili tahkikat

Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat; “Kıymetli dostlarım Yeniden Aydınlanma Derneğinin bu özel davetlerinden dolayı çok teşekkür ederim bu buluşmanın asıl anlamı bir yandan dertleşmek birbirimize dertlerimizi anlatmak birbirimizi anlamak birbirimizi korumaktır. En önemli konu şu; memleketin kalbi merkezimiz ne yazık ki büyük bir çöküşle yok olma noktasına gelmiştir. Bu hepimizin derdi. Siyasetçi öne çıktığı zaman kendi fikri aklı yürüyeceği yollarla toplumun milletin aklını duygularını öne çıkarması lazım. Yüreğinizin acıdığını biliyorum Fatih’in şu an geldiği duruma ve bu durumu benden daha iyi bilen anlatan insanlar olmadığını da biliyorum. İstanbul’umuzun gözbebeği ne yazık ki çöküntü halindedir. Dünyada her alanın çöküntü karşılığı göçmen yerleşimidir ne olduğu belirsiz plansız yerleşimdir. Fatih gibi bir yer bunu yaşıyor ise bu plansızlığın Türkiye’yi ne hale getirdiğini siz hesaplayın. Ben siyasi motivasyon konuşmaları yapamayacağım 120 gündür sahadayım 20 yıllık devlet adamlığım var bizim gibi insanların dertleri var büyük dertlerimiz var oda şu; doğrusunu biliyoruz, nasıl kötüye gittiğini biliyoruz ayağa kaldırmamız için bir şeyler yapmamız gerektiğini de biliyoruz parti zümre siyasetinin Türkiye’ye verdiği zararı , Türk ulusunun burada yaşamsal varlığını tehdit ettiğini biliyoruz, memleket, vatan özelikle de Fatih elden gidiyor ben aranızda kardeşiniz olarak bir adım öne çıktım.” Dedi.

“İSTANBUL’U YÜZDE 13 FARKLA KAZANIYORUZ”

Polat; “Son olarak size şunu söylemek istiyorum; İstanbul’u yüzde 13 farkla kazanıyoruz.

Bu memleketin insanları birbirilerine omuz verdiği, memleketi çökertmeye çalışanların anlayışını çökerttiğimizin anlamına geliyor. Büyük bir zaferle geliyoruz, pazartesi günü Ekrem İmamoğlu ikinci dönemi büyük bir zaferle başlıyor. İkinci diğer önemli konu herkes Fatih’i merak ediyor. Bizler Fatih’i çoktan kazandık, Fatih’te aşılmaz duvarlar vardır diyorlardı yıktık geçtik kazandık. Kalpleri kazandık sokakları kazandık ve bunu istatistik olarak herkes görmek istiyor. 31 Mart akşamı sandıklara sahip çıkarsak Fatih’i kazandık arkadaşlar, 25 yıldır bu ülkeye giydirilmiş deli gömleği yırtıp atacağız çok teşekkür ederim sizin desteğinizle oldu her şey.” dedi.

KONUŞKAN: DERNEĞİMİZ’DE ÜYE OLAN SİYASETÇİLERE BAŞARILAR

Programın sonun da konuşma yapan Yeniden Aydınlanma Derneğin Genel Başkanı Halil Konuşkan; “Çok değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz, gereken konuşmaları yaptı zaten Sayın İhsan Yavuz ben de çok fazla uzatmak istemeden şunu söylemek istiyorum; derneğimizin birçok farklı illerden belediye başkanı adayları var hepsine çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum hepinize teşekkür ediyorum geldiğiniz için hayırlı iftarlar.” Dedi.  Yusuf Hakkı Doğan

Editör: Anıl Kılıçlı