İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Sosyal medyada edilen küfürler, 'küfür sektörü' yarattı. Başta X olmak üzere Instagram, Facebook ve diğer platformlarda kullanıcılar sık sık birbiriyle tartışıp küfürler savuruyor. Küfür ve hakaret içeren gönderiler, mahkemelerdeki davaların büyük bir bölümünü oluşturmaya başladı ve buradan bir 'küfür sektörü' doğmuş durumda.

Platformlardaki içeriklerden dolayı açılan hakaret davaları 55 bin dosyayı buldu. Dijital ortamdaki hakaretler, Genel Soruşturma Bürosu’nun en çok ilgilendiği konular arasında yerini alırken, bu durum yargının iş yükünü de artırıyor.

AVUKATLAR YAPAY ZEKAYLA TARAYIP RANTA ÇEVİRDİLER!

Veriler ışığında ilginç bir gelişme de gün yüzüne çıktı. Yetkililer, avukatların vekaletlerini aldıkları kişilerin sosyal medya içeriklerini tarayacak bir yapay zeka arayüzü ile peş peşe bir sürü dava açtığını dile getirdi. Vekalet verenlerin, çoğu zaman haberdar olmadığı bu hakaret içerikli dosyalardan gelen tazminat ve arabuluculuk ücretleri ise avukatlar için kazanç kapısından ziyade ranta dönüşmüş durumda.

AVUKATLAR MÜVEKKİLLERİNE KIŞKIRTICI PAYLAŞIMLAR YAPTIRIYOR

Yeni Şafak'tan Oğuzhan Ürüşan'ın haberine göre, vekalet verenlerin çoğu zaman haberdar olmadığı bu hakaret içerikli dosyalardan gelen tazminat ve arabuluculuk ücretlerinin kimi avukatlar için kazanç kapısından ziyade rant haline geldiği ifade edildi. İddialara göre bazı avukatlar müvekkillerine kışkırtıcı paylaşımlarda bulundurarak gösterilen tepkileri hakaret davasına konu edinebiliyor.

EMSAL KARAR VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sosyal medya platformu X üzerinden hakaret davalarında emsal karar çıkmıştı. Hakaret iddiasıyla davacının bir çok dosyasının bulunmasını Başsavcılık, 'Meslek haline getirildiği' gerekçesiyle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vermişti.

Editör: Anıl Kılıçlı