CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu

Büyük zaferin 101’inci yıldönümünde sabah gerçekleştirilen resmi kutlama töreniyle Atatürk anıtına çelenk konulurken akşam saatlerinde de fener alayı düzenlendi. Binlerce Maltepeli ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla belediye önünden konserin gerçekleştirileceği Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin önüne kadar bando eşliğinde marşlarla birlikte yürüdü.

Belediye Başkanı Ali Kılıç ile birlikte CHP Maltepe İlçe Başkanı Kenan Otlu, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe evlerinden vatandaşlar da bayrak sallayarak eşlik etti. Kırmızı beyaz giyilen giysilerle, telefon ışıklarıyla, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle büyük bir coşkunun eşlik ettiği konser alanında Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

KILIÇ: GENÇLERİMİZ ZAFERE VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKIYOR

Konser alanında halkı selamlayarak konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hepinizin Zafer Bayramı, Zafer Bayramımızın 101’inci yılı kutlu olsun. Bugün memleketin her tarafında Şırnak’tan Edirne’ye kadar Cumhuriyetimizin, zaferimizin, asırlık çınarımızın 100’üncü yılını kutluyoruz. Ne mutlu bize ki başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bize miras bıraktığı bu zafere ve Cumhuriyet’e Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak sahip çıkıyorsunuz. Ne mutlu bize, ne mutlu size, ne mutlu Türkiyemize. Maltepeliler olarak, Maltepeli gençler olarak, Maltepe’nin hemşerileri olarak Cumhuriyetimize her koşulda sahip çıkacağınızı biliyor, size inanıyorum. 100. yılımızda Cumhuriyet bayrağımızı sizlerle, sizden sonraki kuşaklara taşıyacağınızdan asla ama asla şüphe duymuyorum.” dedi.

BURCU GÜNEŞ BAYRAK KIRMIZISIYLA SAHNE ALDI

Maltepelilerin günün ilk saatlerinden itibaren beklediği konser Burcu Güneş’in sahneye çıkmasıyla başladı.

10. Yıl Marşı başta olmak üzere sevilen marşları ve pop, rock, arabesk gibi geniş bir yelpazede şarkılar seslendirdi. Güneş, Türk Bayrağı kırmızısı elbisesiyle sahnenin tozunu attırdı. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı