2019'da göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başta Ankara olmak üzere ülkede önemli bir kesimin sempatisini kazandı. Yavaş, ulaşım konusunda 65 yaş üstünü ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

YAVAŞ: SÜBVANSE EDİYORUZ

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

X'teki kişisel hesabından açıklama yapan Yavaş, "Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"PLAKALARI BİLDİRİN"
Yavaş şöyle devam etti;

"Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: Anıl Kılıçlı