Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Bölücü Terör Örgütü Elebaşı Abdullah Öcalan için söylediği sözler nedeniyle gözaltına alındı ve sabah saatlerinde savcılığa çıkartıldı.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

NE SÖYLEDİ?

AK Parti milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Yanardağ, Çelebi’nin paylaşımı sonrası sosyal medyada hedef haline gelmişti. Çelebi’nin yayınladığı videoda Yanardağ şunları söylüyor: “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir.”

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN: TELE1'E İNCELEME BAŞLATILDI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de TELE 1 hakkında inceleme başlattıklarını belirterek Twitter’dan şunları yazmıştı: “Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YANARDAĞ: KİMSEYİ ÖVEN YOK

Yanardağ, Şahin’e verdiği yanıtta AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’na dikkat çekerek şöyle yanıt vermişti: “Ebubekir Bey, kimseyi öven yok. Tam tersine, Apo’yu öven ve yeni bir çözüm sürecinin yolunu döşeyen AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını eleştiren bir program var. Seçim sürecindeki gibi, montaj videolara dayanarak bahane aramayın.”

Editör: Anıl Kılıçlı