CHP'de ilçe kongreleri süreci devam ediyor. Kartal'da Dragos sahil yolu üzerindeki Floresta Cafe’de Kartal’ın yerel basınıyla buluşan Mert Polat, CHP Kartal İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

CHP’nin gençlik kolları yapılanmasından gelen ve iş insanı Mert Polat, CHP Kartal İlçe Başkanlığı için adaylığını yerel basın mensuplarını davet ettiği bir organizasyonda açıkladı.

İlçe Yönetim Kurulu, Eğitim Sekreterliği, gibi görevlerde bulunan gençlik yıllarında CHP Gençlik Kolları yapılanmasında saha çalışmaları yürüten Mert Polat, şu açıklamaları yaptı;

“Örgütümüzün teveccühü ile bugüne kadar aldığım görevlerde edindiğim bilgi, birikim ve tecrübelerimi partimin iktidar odaklı yürüyeceği bu yolda CHP Kartal İlçe Başkanı olarak taçlandırmak için adayım! Umudumuzu yeniden yeşertmek ve partimizin sol değerlerini etkin tutarak CHP bayrağını daha yukarıda dalgalandırmak için adayım!

Sürdürülebilir bir siyaset anlayışı ile örgüt tabanına yayılan çalışma modellerini hayata geçirmek için adayım!”

POLAT: SADECE YENİ İSİMLER DEĞİL GÜÇLÜ BİR ÖRGÜT SEÇECEĞİZ

Konuşmasına devam eden Mert Polat, “Göreve geldiğimizde partimizin temel değerleri ve ilkeleri doğrultusunda adil, demokratik ve katılımcı bir süreç yöneteceğiz. Bu kongre süreci sadece yeni isimlerin belirlenmesi değil, aynı zamanda daha güçlü bir örgüt birlikteliğinin oluşturulmasının başlangıcıdır.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN HALİ ORTADA”

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

İktidara yönelik eleştirilerini dile getiren Polat, “AKP iktidarının son 21 yıl içinde ülkemizde yaşattığı gelir dağılımındaki adaletsizlik, ekonomide yaşanan darboğaz, mülteci sorunu ile birlikte başlayan barınma sorunu, her geçen gün artan yaşam maliyeti ile emekçisi, işçisi, köylüsü, çiftçisi, sanayicisi, üreticisi, yoksunluk ve yoksullukla mücadele ederken, memleketimizin suç örgütlerinin istilasına uğramış olması, mülteci sorununun ağırlığı altında ezilmiş olmamız hepimizin acı gerçeğidir.” dedi.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden alıntı yapan Mert Polat sözlerini şöyle sürdürdü;

“İşte bu yüzden bugün burada sadece Kartal'ın mücadelesini ve seçimini yapmıyoruz. Burada ülkemizin tümünü ilgilendiren bir yönetim anlayışını ortaya koyacağız. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi "Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır." şiarından hareket ederek partimizin iktidara yürüyüş yolunu açarak, ülkemizi hak, hukuk, adalet temelinde Cumhuriyet değerlerine tekrar geri döndüreceğiz.

İlçemizde ve ülkemizde Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak hepimizin ortak hedefidir.

Unutmayalım ki tarihin akışını değiştiren her büyük hareket, insanların içindeki umudu ve kararlılığıyla başlamıştır. Biz de içimizdeki umudu canlı tutmaya, hep birlikte daha çok çalışmaya, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye tüm kamuoyunun huzurunda söz veriyorum.”

MERT POLAT KİMDİR?

Özgeçmişini kısaca anlatan Mert Polat, “Kartal'da 1989 yılında doğdum. İlk, orta ve lise yıllarımı Soğanlık Yeni Mahalle'sinde tamamladım. Kocaeli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum. Gelişim Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans tezine devam etmekteyim. Yaklaşık 2 yıldır turizm ve taşımacılık üzerine özel sektörde faaliyet gösteren şirket sahibiyim.

Siyasi hayatıma 2009 yılında mahalle birimlerinde ve seçim çalışmalarında mücadele ederek başladım. Üniversite eğitimim sonrasında CHP Kartal Gençlik Kolları'nda yapılan kongre sonucunda yönetici olarak görev aldım. 2015-2017 yılları arasında Gençlik Kolları'nda eğitim ve üniversite komisyonlarında aktif çalışmalar yürüttüm. 2017-2020 yılları arasında 36. Kartal İlçe Kongresi'nde seçilerek yönetim kurulu üyelikleri ve eğitim sekreterliği görevlerinde bulundum. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı