Muharrem ayının 10. gününde Sivas Konfederasyonu’nun katkılarıyla Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen oruç açma yemeğinde ilçe protokolü, siyasi partiler, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, cem evlerinin dedeleri, başkanları ve yöneticileri bir araya geldi. Muharrem Ayı ve Yas-ı Marem Orucu’nun anlamının konuşulduğu gecede Kağıthane Cem Evi Dedesi Zeynel Şahan duası ile oruçlar açıldı, dualar edildi.

Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler

ŞÜKRÜ GENÇ; AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

 Hz. Mevlana ve Hacı Bektaş Veli’nin hikayesiyle konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, niyetlerin kabul olmasını dileyerek; “Birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Hz. Ali; ‘Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanın bir anlamı yoktur’ derken, Hz. Mevlana şöyle devam ediyor, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.’ Sevgili canlar siz bugün buraya sevgi ortamını  ve lokmamızı paylaşmak için geldiniz. Hizmetleriniz kabul olsun” dedi.

METİN YARIM; DAİMA BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ SAVUNACAĞIZ

Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım ise gecede yaptığı konuşmada, Muharrem ayının, Muharrem oruçlarının ve Aşure gününün İslam alemi için huzura ve refaha vesile olmasını dileyerek, ‘Hz. Hüseyin ile şehit edilen tüm ehlibeyt mensuplarına rahmet diliyorum. Toplumsal kimliğin oluşmasına büyük katkı sunan tüm Anadolu erenlerini rahmetle yad ediyorum. İslam Alemi’nin ortak acısı olan Kerbela birlik ve beraber içinde olmamızı bizlere daima hatırlatmaktadır. Bunun için her zaman kardeşliğe ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Anadolu erenlerinin bizlere bıraktığı değerleri en doğru şekilde geleceğe aktarmak zorundayız. Kötülüğe ve karanlığa asla izin vermemeliyiz. Zulme ve zalime geçit vermeyeceğiz. Kardeşliğimizi güçlendirerek barış, huzur, sevgi ve saygıya vesile olması dileğiyle Muharrem ayımız hepimize hayırlı olsun. Ayrıca bugün bizlere ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e teşekkür ediyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

HÜSEYİN COŞKUN; GEÇMİŞTE YAŞANAN ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN

Lokmaların paylaşıldığı etkinlik ile ilgili görüşlerini aldığımız Sarıyer Belediyesi Başkanı Yardımcısı Hüseyin Coşkun ise, ‘ şehitlerinin anıldığı Muharrem ayında düzenledikleri Muharrem ayının 10. Günü. Alevi inancına göre Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edildiği gün. Bu gün bu anlamda çok kutsal bir gündür.  İslam inancına göre insanlarımızca bugün dualar okunacak. Bugün bizimle Muharrem ayı lokmasını paylaşan çok sayıda Cem Evi başkanlarımız, STK temsilcilerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, muhtarlar, meclis üyeleri,ile vatandaşlarımız var. Sivas Konfederasyonu etkinliğe önemli bir katkı da bulundu. Muharrem ayında belediye olarak bizler de birlik ve beraberliğe vesile olsun diye insanlarımızı bir araya getirmenin acılarımızı ve sevinçlerimizi hep beraber paylaşmanın gereğini yerine getiriyoruz. Muharrem ayında tutulan oruçların hak katında barışa, birliğe, beraberliğe ve  adil bir toplumun inşa edilmesine ve insanlarımızın refah ve huzurunun yerinde olmasına vesile olmasını diliyoruz. Geçmişte yaşadığımız acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. ’ dedi.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM