Malatya, Elazığ ve son olarak Kahramanmaraş depremlerinden önce yaptığı açıklamaları büyük oranda gerçekleşen deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'la ilgili uyarılarını yineledi. Stres aktarımı nedeniyle tarihin öne çekildiğini söyleyen Görür, İstanbul'u etkilemesi beklenen büyük Marmara depreminin her an olabileceğini söyledi.

"HER AN OLABİLİR"

Korkutan yeni bir açıklamaya imza atan Görür, ''Her an olabilir.. Bir yıl değil de şöyle düşünmek lazım. Parsons ve diğerleri bir araştırma yaptı. Dünya bilim adamlarının da kabul ettiği bir tezdir. O çalışmaya göre Marmara Bölgesinde 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla İstanbul'da, Marmara Bölgesinde 7'den büyük bir depremin olma ihtimali yüzde 62. Şimdi bu oran çok büyük bir olasılıktır.

"UZAK DEĞİL"

Bunun + - 15 senesi var. Öyle olunca da bu 99 dan itibaren düşünüldüğünde 23 senede Marmara depreminde deprem oluşturacak faydaki stres birikimi de arttığı için deprem olma zamanı artık öne çekilmiş olabilir. Hiç kimse diyemez 1 senede olma ihtimali 3 senede olma ihtimali vs.. İstanbul'da deprem olma olasılığı çok da uzak değil.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı