Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Beyoğlu Şubesi’nin Lazzoni Otel’de düzenlediği dayanışma gecesine katılım yoğun oldu. Geceye Alevi Bektaşi Federasyonu önceki dönem başkanı ve Dedesi Hüseyin Güzelgül, Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Gür ve İbrahim Karakaya, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri İsmail Ateş, yönetim kurulu üyeleri Erdal Aksoy, Hüseyin Ağçal, Beyoğlu Şube Başkanı Ceylan Akyol ve şube yöneticileri, Alevi Dedeleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İnan Güney, İYİ Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Çavuşoğlu, İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu ile çok sayıda dernek üyeleri katıldı. Dayanışma gecesinde bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Derneği Beyoğlu Şube Başkanı Ceylan Çeven, geceye katılanları selamlayarak, kendileriyle dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti.

Çeven: Derneğimizi Cemevi statüsüne taşımak istiyoruz

Zor koşullar altında dernek faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade eden  Pir Sultan Abdal Derneği Beyoğlu Şube Başkanı Ceylan Çeven, ‘Uzun yıllardır Beyoğlu bölgesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği mücadelesi yürütüyoruz. Sizler de biliyorsunuz ki; hiç bir mücadele, dost elleri ve dayanışma olmadan amacına ulaşamaz. Yaşam koşullarının zorluğu, kurumlar ve azınlıklar üzerindeki baskı, ancak birbirimize sahip çıkarak aşabileceğimiz sıkıntılardır. Çünkü; dayanışma, ezilenlerin inceliğidir. Pir Sultan duruşunu, düsturunu ilke edindiğimiz ve onun yolunda yürüdüğümüz derneğimizin çalışmalarını her geçen gün daha da iyileştirmek, bir yenisini katarak ilerlemek hedefimizdir. Faaliyet yürüttüğümüz dernek çatısını, cemevi statüsüne taşımaksa en önemli amaçlarımızdandır. İçinde bulunduğumuz dönemdeki asimilasyon çabaları, haksız ve eşitliksiz uygulamalar, inancımızın ve kültürümüzün yaşatılacağı mekanlara olan ihtiyacımızın en önemli göstergelerindendir.

Dayanışmaya destek verenlere teşekkür

İşte biz de bu amaçlarla talip olduğumuz yolda, siz değerli dostlarımızın yanımızda olduğunu ve desteğini görmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Sözü çok fazla uzatmadan, öncelikle yol arkadaşlarıma ve bundan önce hakkıyla emek vererek bugünlere getiren tüm yoldaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuz adına, burada olan sizlere ve olmayan ama gönlü bizimle olan tüm dostlara katkılarından dolayı minnetimizi sunuyoruz. Hak lokmalarınızı kabul etsin.

Geceye katılanların kısa konuşmalarının ardından halk ozanları Güler Duman ve Yılmaz Çelik dayanışma gecesine türküleriyle renk kattı.

FİDAN UĞUR – KENT YAŞAM

Dini vaaz veren hoca: Enflasyonu Allah'a sorsalar hemen düşer Dini vaaz veren hoca: Enflasyonu Allah'a sorsalar hemen düşer

Editör: Anıl Kılıçlı