CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ziyarette bulunduğu CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda AK Parti Hükümetini eleştiri bombardımanına tuttu.



İlçe Başkanlığında yapılan toplantıda parti üyeleriyle bir araya gelen Yedekçi, “Biz soğan ekmek yeriz ama ülkemizi kimseye vermeyiz” dedi.

İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in de bulunduğu toplantıda partililerin sorularını da cevaplayan Yedekçi, ülke genelinde tepki gördüğü için geri çekilen küçük yaştaki kızların tacizcisiyle evlendirilmesini sağlayacak yasa tasarısını eleştirdi. Hükümetin her şeyi rant olarak gördüğünü ileri süren Yedekçi, ormanların, yeşil alanların talan edildiğini söyledi ve, “Birileri helikopterle havadan dolaşıp nereyi boş gördüyse göz dikiyor. Bu nedenle yeşil alanlarımızın üzerini tentelerle örtelim de göremesinler” dedi.



AK Parti’nin İhale Kanunu’nu 174 kez değiştirdiğini belirten Gülay Yedekçi, “Senin İhale Kanunu ile ne sıkıntın var. Demekki var bir şey ki bu kadar değiştiriyorsun”dedi.


Türkiye’de son zamanlarda art arda taciz ve tecavüz olayları yaşandığını örneklerle anlatan Gülay Yedekçi Adana Aladağ’daki yurt yangınını da hatırlatarak, “6,7 milyon dolara müftülük binası yapılan yerde çocuklarımız tarikatlara emanet edilmiş. Ülkenin durumu hiç iyi değil. Bunlar alıştılar. Ne yaparsak yapalım kimse bir şey demiyor. Ama 14 yıldan sonra sizlerin de desteğiyle ilk kez taciz yasasında geri adım attılar. İyi insanlar olarak daha çok yan yana gelmeliyiz, safları sıklaştırmalıyız. CHP olarak açta kalsak, soğan ekmek yeriz bu ülkeyi kimseye vermeyiz” diye konuştu.
 Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam




 
 
Editör: Haber Merkezi