Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerini 2019’daki başarısının üstüne yenilerini ekleyerek geçirdi. CHP Şişli’de Resul Emrah Şahan’la ipi tekrar göğüsleyerek, yüzde 66,59 ile yüzde 23,62 oy oranına sahip rakibine ciddi bir fark atmış oldu.

Şişli Belediyesi önünde yapılan devir teslim ve mazbata törenine Şişli Belediyesi eski Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanı seçilen Resul Emrah Şahan, CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

KESKİN: DAHA MUTLU ŞİŞLİ İÇİN İNANCIM TAMDIR

Şişli eski Belediye Başkanı Muammer Keskin kısa bir konuşma yaparak, ‘’İstanbul’da ve Türkiye’de her yerinde adalet, eşitlik, dayanışma, umut kazandı. İşin esası Türkiye kazandı. Bu kazanç sadece mutluluk değil büyük bir sorumluluk da eklemektedir. Sorumluluğumuz bellidir; sorumluluğumuz halka hizmettir. Hedef bellidir; yereldeki başarıları arttırmaktır. Bu yolculukta yalnız olmadığını her zaman başkanımın yanında olacağımı da belirtmek isterim. Geçen beş yıllık süreçte canla başla çalıştık. Bu başarılı dönemde başkanlık yapmak benim için onurdur. Daha güzel, daha mutlu bir Şişli için çalışmalarımıza olan inancım tamdır. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne, beş yıl boyunca beraber görev yaptığımız Şişli meclis üyelerine, çok kıymeti çalışma arkadaşlarıma,  beraber yol yürüdüğümüz herkese, kıymetli Şişli halkına sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.’’ dedi.

ŞAHAN: BU SINAVI BAŞARIYLA GEÇMEK ZORUNAYIZ

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde İnce Memed Sergisi Açılıyor Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde İnce Memed Sergisi Açılıyor

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan da törende konuşarak, ‘’31 Mart’ta sandıktan çıkan kararla halkımız önemli ilk adımı attı. Büyük bir demokrasi örneği gösterdi. Bizim için yeni bir dönem başlıyor.  İstanbul’da 17 bakana karşı mücadele ettik. Şişli için yine aynı şekilde rekor oyla aldık. Ama şimdi üzerimize çok büyük bir görev düşüyor. Bu sorumluluğun farkındayım,  bunun farkına vararak geldim bu göreve. Yurttaşlarımız bize büyük bir sınav hakkı verdi. Bu sınava çok çalışıp başarıyla geçmek zorundayız.  Hizmet etmek; yoksulun, darda olanın yanında olmak zorundayız. Bu anlamda sokak sokak, cadde cadde gezerek gecemi gündüzüme katarak çalışacağım göreceksiniz. Demokrasi için bu güne kadar mücadele ettik, bugün tutsak olan arkadaşlarımız, yoldaşlarımız için de mücadele edeceğiz. Ben bugün mazbatamı alıyorum. Bu kentte halkçı belediyecilik anlayışına imza atacağım.” ifadelerini kullandı. Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Anıl Kılıçlı