İstanbul en kurak yazlarından birini geçirdi. Şehirdeki barajların doluluk oranları defalarca kritik seviyelere geldi ve son zamanlarda da uzun süreli su kesintileri yaşanıyor.

SUYUN EN DEĞERLİ OLDUĞU ZAMAN

Su rezervlerindeki sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda suyun en değerli şey olduğu bu zamanlarda İSKİ'nin sürekli olarak aynı sorunla hem suyu israf etmesi hem de vatandaşlara mağduriyet doğurması tepki çekiyor.

Başakşehir Muratdere Caddesi Cebeci Sokak'ta aynı noktada bulunan su boruları sürekli olarak sorun çıkartıyor. Daha önce de patlayan borulara yapılan tamiratın bir işe yaramadığı görüldü.

YİNE AYNI YER YİNE ÇAMUR VE SU

Boruların patladığı noktada tamiratın düzgün yapılmadığı ve su sızıntılarının olduğu görülürken, bölge yine çamur ve su içinde kaldı. Özellikle araçlarıyla sokaktan geçen vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler Başkan Yeğin'in A Takımına sürpriz isimler

"AKIL İŞİ DEĞİL"

Cebeci Sokak sakinleri şunları dile getirdi; “Aynı nokta bundan önce iki defa daha su patlağı yaşandı. İSKİ’ye haber verdik, her seferinde birileri gelip saatlerce uğraşıyor, kazıyor ve yapıyor. Ama gittikten birkaç gün sonra tekrardan aynı noktadan patlıyor. Suyun altın değerinde olduğu bu süreçte sudan sorumlu olan İSKİ’nin bu kadar lakayt iş yapması ve bu yüzden suyun boşa akması akıl işi değil. İSKİ’nin başında bulunan yöneticilerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz”

Editör: Anıl Kılıçlı