Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 57 ilin valisi değişmişti. Iğdır eski Valisi Hüseyin Sarıibrahim Karaman’a atanırken boşalan koltuğa da Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan atanmıştı.

Zeytinburnu Belediyesi Iğdır’a vali olarak atanan kaymakamını unutmadı. Zeytinburnu Belgrad Kapı Sosyal Tesisleri’nde Ercan Turan için veda yemeği verildi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahibi olduğu etkinlikte; İlçe siyasi yöneticileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

ARISOY: BİR YANIYLA MESLEKTAŞ OLDUK  

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Iğdır’a atanan Turan için başarılar dilerken, “ Sayın valimiz ile birlikte Zeytinburnu’nda güzel hizmetlere imza attık. Kendisiyle dost ve arkadaşlığımız hep devam edecek. Valimizin Kayyım atanan bir bölgede hem vali hem de belediye başkanı görevini yürütecek. Bu vesileyle kendisiyle mesleki olarak da adaş olacağız.” dedi.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

TURAN: “GÖREV YAPTIĞIM HER YERİN HEMŞERİSİYİM”

Turan, salonu dolduran herkese minnetlerini iletirken, Zeytinburnu’nda geçirdiği her an için mutluluk duyduğunu aktardı. Turan, “Burada bulunan herkesle el ele, gönül gönülle vererek çok güzel çalışmalar yaşadık. Deprem zamanında en fazla yardımı yapan ilçelerden biri biz olduk. Zeytinburnu’nda kardeşliğin ve birlikteliğin içerisinde olmaktan her zaman şanslı hissetim. Her zaman toplumun içerisinde oldum. Her çalıştığım bölgenin hemşerisi oldum, artık Zeytinburnu’nun da hemşerisiyim. Artık 3 ülkeye sınırı olan tek şehrimiz Iğdır’da benim hemşerim olacak.

ZEYTİNBURNU’NUN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Geçmişte Malatya Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği ve daha sonrasında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Ercan Turan, edindiği tecrübelerle geldiği Zeytinburnu’ndan güzel çalışmalara imza attı. Özellikle vatandaşın, nüfus ve tapu müdürlükleri başta olmak üzere kaymakamlık nezdinde yapacağı işlerde sıra beklemeden aynı gün içinde çözülmesi ise memnuniyet yarattı.

‘IĞDIR’DA BULUŞALIM’

Kendisi de Iğdırlı olan gazetemizin imtiyaz sahibi Celal Karaali’de katıldığı yemekte vali Ercan Turan ile Iğdır üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Zeytinburnu’nda kaymakam olarak başarılı çalışmalara imza atan Turan’ın, vali olarak Iğdır’da görev yapacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Karaali, “Sayın valimizin, Iğdır’da da önemli işlere imza atacağından eminim. Iğdır, üç ülkeye sınır ender bir ilimizdir. Tarım, hayvancılık adına da çok önemli bir potansiyele sahip olan ilimiz, aynı zamanda meyve ambarıdır. Iğdır, kayısısı ile ünlüdür.” dedi. Karaali’de Iğdırlılar Derneği olarak 30 Eylül’de Iğdır’da halk konseriyle memleketin sanatçılarını buluşturmak istediklerini vali Turan’a aktardı. Vali Turan ise ‘O zaman en kısa sürede Iğdır da buluşalım’ diyerek noktaladı.

IĞDIR VALİSİ ERCAN TURAN KİMDİR?

Ercan Turan, 1979 yılında Niğde'de doğdu. Ercan Turan lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aldı. Yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi'nde alan Turan, doktorasını İnönü Üniversitesi'nde yaptı. Ercan Turan; Yalıhöyük'te, Altunhisar'da, Tufanbeyli'de, Çelikhan'da ve Arapgir'de kaymakamlık görevleri yaptı. Turan daha sonra Malatya Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği yaptı. NVİGM Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ve NVİGM Personel ve Mali İşler Daire Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ercan Turan 2022 yılında Zeytinburnu Kaymakamlığı'na getirildi. SÜLEYMAN ÇAY KENT YAŞAM